Audi Q7: relais van luchtvering

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 tdi

Ik ben op zoek naar relais J403, dit is van de compressor van de luchtvering. In de beschrijving word verwezen naar relaiskast dashboard, midden. Ik heb echter geen idee waar ik deze moet zoeken, ik kan namelijk met mijn beste bedoelingen geen relaiskast vinden in of achter het dashboard in het midden. Kan iemand mij vertellen waar ik dit kan vinden?

harlie

Geplaatst door harlie (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Q7? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij deze de zelfstudie programma voor Q7
Hopelijk ben je hiermee geholpen.
Heb je een mail gestuurd via wetransfer, gewoon downloaden, bestand was te zwaar, dit was de einige oplossing.
Dirk

harlie (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoi Dirk, superbedankt, ik heb hierin niet de locatie van het relais kunnen vinden maar wel een hele goede beschrijving van het systeem.
De gezochte relaiskast zit in de voetenruimte van de bestuurder, rechts boven het gaspedaal en het relais wat ik zocht was inderdaad defect, tot zover probleem opgelost.
Nu werkt het systeem weer alleen blijft mijn storingslamp iedere keer oplichten en dan krijg ik foutcode 01772: signaal van druksensor nivo-regeling (G291), onderbreking/kortsluiting met massa. Ik heb het signaal gemeten van deze sensor en met draaiende compressor zie ik dit mooi oplopen naarmate de druk hoger wordt.
Als de compressor niet draait heb ik een erg laag signaal (0,16 Volt) en mijn tester vertaald dit naar -0.3bar, weet iemand of dit normaal is of niet?

harlie (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoi Dirk even een reactie op je laatste bericht, alle zekeringen zijn in orde en ook de bedrading heb ik gecontroleerd en geen defect in gevonden dus blijft volgens mij de sensor over als oorzaak. Nu zegt de plaatselijke Audi-dealer dat ze nog nooit deze sensor hebben verkocht dus begin ik wel te twijfelen. Ook zit de sensor samengebouwd met het kleppenhuis en dat maakt hem niet bepaald goedkoper. De klant heeft er voor gekozen om voorlopig zo door te rijden omdat het systeem prima werkt. Mocht ik hierover in de toekomst meer kunnen vertellen laat ik het hier weten.

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

OK, jammer, want ik had wel graag geweten wat de oorzaak was, maar helaas
Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Q7 of stel zelf een nieuwe vraag.