Audi A4 B-5: Remcilinder

Bouwjaar: 1997

Ik moet de rechter achterremcilinder vervangen. Is het dan noodzakelijk ook de nog goed werkende linkerkant te vervangen?

A.J. Meijer

Geplaatst door A.J. Meijer (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

het is niet noodzakelijk maar wel normaal om ze beide te vervangen.als de rechter nu lekt ga d'r maar vanuit dat de linker spoedig zal volgen.als de voering nat is moet je deze ook vernieuwen. schoenen doe je ook per paar vervangen(grapje)

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Is gewoon een revisiesetje voor te koop voor de remtang van de audi, kost niet de hele wereld (schat ca 20€) Zitten alle afdichtingen in. Informeer eens bij de dealer.

succes

A.J. Meijer (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor dit advies. Scheelt veel geld!

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Peter, ben jij uitgegaan van trommelremmen (betreft die schoenen en het vervangen van een cilinder??)

De A4 heeft altijd schijven achter, en de remtang kost ca. 280€, wordt niet als ruildeel geleverd. De remtang is in net zoals die van een voorrem in een handomdraai van nieuwe cups en balgjes te voorzien, ook de glijbussen van de remklauw worden verkocht....

En nog iets, de plunjer van de remtang moet om hem te monteren naar binnen gedraaid - gedrukt worden, pers je hem met geweld naar binnen vermoer je het handremmechanisme. Een kwestie van gevoel dus.

Ik heb je een beschrijving gemaild.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.