Audi 100: remklauwen achter

Bouwjaar: 1986

Beste mensen,

Ik bezit een Audi 100 met defecte remklauwen achter. Nu kan ik via de onderdelenlijn 2 klauwen krijgen voor een Audi 100 met als specificatie "Girling 38". Mij zegt dat helemaal niets. Ik zou graag willen weten of deze klauwen voor mij bruikbaar zijn.

Alvast dank,

Michiel

Mac6819

Geplaatst door Mac6819 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi michiel,

is allemaal wel leuk gebruikte remklauwen maar zijn deze wel goed.?
dit is een bekent ( audi ) probleem
het beste is om dezelfde klauwen zien te krijgen hier boven praten ze over klauwen van een audi 100,in een later bouwjaar denk niet dat die er op passen vandaar,
vraag eerst eens wat een stel nieuwe klauwen kosten het kon nog wel eens meevallen, michiel.


paul,

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

het zou zelfs wel eens kunnen dat deze bij audi in het ruilsysteem zitten, oude klauw inleveren en nieuwe (gereviseerde) ophalen bij de dealer. Vraag hier naar, het is aanmerkelijk goedkoper en het is helaas niet altijd standaard dat ze dit leveren, op nieuwe zit n.l. meer marge (is winst!!) voor de dealer.

succes

asx (0) PRO, 19 jaar geleden

heb onlangs 2 "piraat" klauwen gemonteert ruilsysteem van spidam
kosten ~180¤ per stuk

HCP (0), 17 jaar geleden

Hallo Michel,

Deze audi's zijn uitgevoerd met of Girling of Teves achterremmen.
Deze passen beide op de hoofdbevestgingsbouten van de remblokhouder en voeren beide dezelfde remblokken. Je moet er wel op letten dat als je van rem-merk weizigd je zowel de klauw als de remblokhouder uitwisseld.
Verder hebben beide klauw-merken het euvel dat de mechanische handrembediening niet goed terugveert. Als dit het geval is moet je de klauw niet kopen en uitzoeken naar 1 die wel goed terugveert.

gr,
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.