Audi A6: remmen weigeren

Bouwjaar: 1999

Na langdurig geen gebruik makende vd rem (bij nat weer) moet ik wel heel ktachtig drukken om te kunnen remmen. Voelt als totaal geen grip vd blokken.
De druk vh rempedaal verschilt niet!! Na een aantal x remmen functioneert het weer zoals het hoort.

Waar kan dit aan liggen?

gr Rene

rhunter

Geplaatst door rhunter (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo rene

dit probleem, komt voort uit de rembekrachtiger, deze vervangen en het is voor 100% opgelost. dit heb ik namelijk vaker bij de hand gehad..

vandaar mijn gerichte antwoord...

paul,

rhunter (0), 18 jaar geleden

Paul, bedankt voor de snelle reactie! Het vreemde blijft zonder jouw vakmanschap in twijfel te trekken dat het verschijnsel alleen optreedt bij nat weer!

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik trek ook niemands vakmanschap in twijfel, maar het is wel bekend dat natte schijven(bij deze types) de eerste paar keer niet fatsoenlijk remmen.
Dit is ooit al is een technische mededeling geweest bij de dealer, helaas was hier niets aan te doen behalve dan de klant dit te laten weten.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

herstel... ik had het verhaal (nat weer) over het hoofd gezien, tja... dan wordt het inderdaad een ander verhaal, maar ondanks dat men zegt er is zo weinig aan te doen, vind ik dit toch geen normale zaak, en zeker niet bij audi, moet er bij zeggen ik heb de afgelopen jaren verschillende typ's A6 gehad (bj 2000/2002) maar geen van deze auto's had overgens dit probleem..

paul,

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat klopt idd Paul. Ik vind het nog steeds een vreemde klacht, 9 van de 10 hebben er geen last van. Hoewel dit er ook mee te maken heeft of de wagen regelmatig gebruikt wordt.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

wcp..

dit probleem staat niet in verhouding tot het zgn rustige remmen, we praten hier over zimmerman remschijven met veelal pagit remblokken.

paul,

rhunter (0), 18 jaar geleden

Fijn dat jullie allemaal meedenken!! Ben bij de vakman geweest en deze heeft niet één enkele afwijking kunnen vinden. Gelukkig! Toen ik hem vertelde dat ik auto rijd als een "oud wijf" altijd rustig dus! heeft hij de wagen en dus het remsysteem eens de sporen gegeven!! Resultaat fantastisch! remt weer krachtig! (vuil, pekel, verglazing vd blokken etc). Moet af en toe maar eens ff mannelijk rijden.
lui bedankt! voor het meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.