Audi A4: Rempedaal "zakt"weg

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI AJM

Bij de Audi A4 is de linkerachter remklauw vervangen. Vervolgens de rem ontlucht met behulp van een setje waarbij je druk op het systeem zet.
Daarna hadden we het probleem dat de rem bij stilstaande motor hard aanvoelt, maar zodra je de auto start zakt het pedaal weg. Het is natuurlijk normaal dat het pedaal iets wegzakt vanwege de rembekrachtiging, maar het pedaal blijft wegzakken, tot bijna op de bodem. Dit gaat niet snel, maar het is eigenaardig. We hebben de rem nogmaals ontlucht, geen verschil. Vervolgens ontlucht op de ouderwetse manier, geen verschil. Uiteindelijk de hoofdremcilinder vervangen door een nieuwe, nog steeds hetzelfde verschijnsel. Ik heb geen idee meer wat er aan de hand kan zijn, misschien de ABS module?
Als iemand een idee heeft, graag.

madfred999

Geplaatst door madfred999 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (10) PRO, 11 jaar geleden

dit voel je bij meer wagens.
wij hebben een golf 4 gehad daar ook alles aan gedaan maar blijft.
rem getest op rollen bank en was prima.
nood stop ook geen probleem.
heb van meer gehoord.
we hebben hem zo laten rijden en is altiojd zo gebleven.
dus als alles goed is onlucht zou je alleen nog kunnen ontluchten met de teskast er bij zodat de abs aangestuurd wordt zodat mocht daar lucht in zitten dit eruit is.
blijft het dan nog het zelfde dan zou ik het zo laten.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.