Audi A6 Allroad: Scheefstand Audi Allroad 2.7 tdi

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7 tdi

Sinds april eignaar van een gloednieuwe, bij de Audi dealer in Tongeren (B) gekochte Audi Allroad. In het begin viel 't niet op omdat ik net in m'n nieuwe auto zat maar vrij snel daarna had ik het gevoel dat de auto scheef stond. Nameten wees uit dat rechtsvoor meer dan een cm lager stond dan links; rond de 11 a 13 mm. Tot op heden 3 x naar de dealer geweest en het probleem is nog niet opgelost. Systeem is nagekeken, (afsoppen, etc) geen lekkage. Veerpoot rechtsvoor vervangen, geen resultaat. Sensoren nagekeken en die zitten goed. Geen foutmeldingen. Na stilstand blijft auto rechtsvoor lager staan maar hij zakt nooit verder. Dealer heeft nieuwe Allroad in showroom getest en die heeft hetzelfde probleem. Dealer heeft d'Ieteren (importeur België) gecontacteerd en die zouden ook een Allroad hebben die rechtsvoor lager staat... Maandag wordt opnieuw gemeten en dat verslag gaat naar Duitsland. Ben ondertussen wel al een half jaar en 16000 km verder. Wie helpt mij verder? Suggesties zijn welkom! Alvast dank.

djgeb1

Geplaatst door djgeb1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Blijkbaar zijn er meer van dit soort gevallen, voorlopig denk ik geen oplossing.

Gr. paul

Santa (0), 15 jaar geleden

D'r zal wel zo een uitspraak komen in de trant van: "de door u aangehaalde scheefstand is door ons daadwerkelijk geconstateerd. De oorzaak is tot op heden niet direct te herleiden en is dus een produkteigenschap.
Aangezien deze produkteigenschap van dit type auto de rijeigenschappen EN de veiligheid van de inzittenden NIET nadelig beinvloedt, zien wij onszelf niet langer genoodzaakt onderzoek te verrichten naar deze produkteigenschap."

Of woorden van gelijke strekking....

djgeb1 (0), 15 jaar geleden

Het typische is dat ik gecheckt heb via m'n vorige Audi dealer in Nederland en dat in Nederland dit specifieke probleem niet zou bestaan (scheefstand door lekkage systeem uitgezonderd). Navraag leert dat de regelunit voor de Nederlandse en Belgische markt dezelfde serienummers/typenummers zouden hebben, dus daaraan zou het niet kunnen liggen. Onlangs ben ik bij mensen langs gegaan die exact dezelfde Allroad hebben uit NL en die staat volledig recht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.