Audi A4: Schuifdak leidt een eigen leven

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI V6

Sinds enige tijd leidt het (fabrieks)schuifdak van mijn Audi A4 een eigen leven. Hij gaat spontaan even open en dicht in de kantelstand (hapt waarschijnlijk naar lucht..). Als het dak open staat gaat hij ook spontaan weer dicht. De schuifstand reageert traag en soms lijkt het dak ook niet meer te reageren. Het lijkt of een ander probleem daarmee verband houdt: regelmatig valt het linker parkeerlicht uit. Het lampje is niet kapot want na enige tijd doet hij het gewoon weer. Nu meen ik ooit iets gelezen te hebben over dit euvel, maar kan me dat niet meer herinneren. Iemand enig idee?

Rob H.

Geplaatst door Rob H. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

nou rob laat eerst dan eens de wagen uitlezen alles gaat tegenwoordig via de computer dus de kans is groot dat er een storing vermeld staat en je dan weet welke richting je op moet.

groetjes jan.

dafke_307 (0), 16 jaar geleden

heb hetzelfde probleem. Soms wil schuifdak niet sluiten als ik de knop naar sluit positie draai. ik moet dan de knop op stand 1 zetten en daarna op sluiten. Nog geen oplossing gevonden.

jij?

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=dafke_307]heb hetzelfde probleem. Soms wil schuifdak niet sluiten als ik de knop naar sluit positie draai. ik moet dan de knop op stand 1 zetten en daarna op sluiten. Nog geen oplossing gevonden.

jij?[/quote]
Hallo,

Volgens mijn wat ik me nog kan herinneren moeten de schuifdaken opnieuw in geleerd worden. informeer de dealer.

Groet Tiguan

Rob H. (0), 16 jaar geleden

Ik ben naar de dealer geweest en die heeft inderdaad het schuifdak opnieuw ingeregeld. Dus Tiguan heeft een goed geheugen.. ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.