Audi 80: Schurend geluid bij het nemen van een lichte bocht

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0E

Plots opkomend vrij ernstig geluid (vastlopen van lager ?), dat soms ongedaan kan worden door plots een links/rechts beweging te maken. Heb voorwiellagers vervangen. Lijkt uit differentieel/versnellingsbak te komen.
Wil de kegellagers van het differentieel vervangen (heeft 170000 kmstand). Versnellingsbak geopend en geen sporen van slijtage opgemerkt.
Eén ding vond ik merkwaardig en daarover gaat mijn vraag:
De buitenring van het achterste kegellager van de pignon as kan makkelijk in de behuizing van het versnellingsbakdeksel gedraaid en naar voor geschoven worden. Dit wordt wel tegen gehouden door een metalen dop. Achter het kegellager zit een stelring, drukschijf(olietoevoer?) en zwarte rubberschijf. Moet of mag de buitenring van de kegellager vast (persvast ?) zitten of wordt deze door de druk tegengehouden ?
Wat me ook opviel is dat na een korte rit ca 10km de radiator nog niet op temperatuur was en bij het stilleggen de ventilator begon te draaien, wat vroeger alleen gebeurde bij lange ritten met caravan. Bij stationair warmdraaien loopt T° normaal op.

Geplaatst door

Walter13 (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Misschien kan foto iets verduidelijken

[url=http://img215.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img215.imageshack.us/img215/2604/...[/img][/url]

Walter13 0

15 jaar

Mag je met de hand de buitenring op bovenstaande foto op en neer kunnen bewegen ?
Graag advies
mvg Walter

Walter13 0

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.