Audi 100: sissend geluid nabij toerenstabilisator audi 100 ,nf motor 5 cyl

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: nf 5 cilinder

Goededag,

nadat mn audi ca 2 maanden heeft stilgestaan ,na inbraak schade,waarbij het contactslothuis was vernield,had ik de audi vandaag weer voor het eerst gestart,en starte uiteraard in 1 keer.


na enige tijd stationair draaien, motor goed warm,deed er zich een raar sissend geluid voor nabij het inlaatspruitstuk. het gesis neemt niet toe bij hogere toerentallen.auto rijdt goed.

wel is de slang die van de toerentalstabilsator na het inlaatspruitstuk ,de korte, helemaal vacuumgezogen zo lijkt het .ik weet eigenlijk niet of dit zo hoort,maar het lijkt mij niet.
DE langereslang die onder het aanzuigstuk door loopt blijft normaal in model.
zou de toerentalstabilisator soms de geest hebben gegeven of vast staan? motor loopt netjes rond en stationair.(duur onderdeel)

kan alleen de sis niet vinden.

wie heeft dit wel eens eerder meegemaakt?waarin moet ik het zoeken ,kan wel onzinnig pakkingen gaan vervangen maar als dit een bekend euvel is hoor ik het graag.

wheelerdealer

Geplaatst door wheelerdealer (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Vernieuw die plat gezogen slang ! Het nummer staat er op. Na de stappenmotor staat de slang onder vacuum die zal het na 20 jaar opgegeven hebben. Groeten.

wheelerdealer (0), 13 jaar geleden

Ik heb de slang vanmiddag los genomen , en bekeken.

Er zat als je heel goed keek,een scheurtje in wat het sissen veroorzaakte, even afgetapet ,en het nummer op de slang genoteerd.
Slang zag er verders best uitgedroogd uit,ga maandag middag even bij martin schilder langs om een nieuwe te bestellen.want dit zo plat als de motor draaid gaat geheid problemen geven.

Ik hoop dat de slang nog leverbaar is ,want regelmatig komt het voor dat de onderdeelvoorziening van dit type audi niet op het peil staat zoals types van mercedes-benz uit de zelfde periode.er zijn inmiddels wel duitse sites die zich hebben gespecialiseerd in dit type audi zoals audi100-online.de(verkopen de slang niet,wel de gates universeel slangen)

Mocht de slang niet meer leverbaar zijn ,dan probeer ik het met universele koelwaterslang van gates ,leveren ook van die handige bochtstukjes,zodat deze slang met haakse bocht te reproduceren valt.
Hoop alleen dat dit type slang stug genoeg is.

Eerst maandag even afwachten wat de dealer voor uitkomst brengt.,overigens ook maar het stappenmotortje inwendig schoongemaakt,zat best wat aanslag in .

Ik laat t weten als het probleem is opgelost.

bedankt alvast voor de tip.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Je kunt tegen het plat vervormen er een uitgetrokken veer in leggen . Succes.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Slangetje is nog te krijgen hoor, kost een € 14,50 ongeveer, met nummer : 054 133 997

Gr Stefan

wheelerdealer (0), 13 jaar geleden

Hallo punt en stefan,

De slang had wel iets levertijd maar ik heb een nieuwe,totaal 17,42 ..... inderdaad zo stug als staal , ik had voor de zomer alle koelwaterslangen vervangen en andere slangetjes, deze had ik inderdaad over het hoofd gezien.
De hydraulische slangen had ik 2 jaar geleden allemaal preventief vervangen n.a.v div slanglekkage s in dit systeem.

van de zomer is alles van de airco vernieuwd alleen hield de nieuwe pomp het nog geen dag vol,dat blijkt een garantiegeval te zijn,de pomp lag te lang op de plank bleek later....wordt eind november vernieuwd ,we zullen het zien..

bedankt weer voor de oplossing!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.