Audi A4 1996: Sleutelleessysteem

Bouwjaar: 1996

Mijn auto lijkt gevoellig welke sleutel ik gebruik. Met een van de sleutels valt de startblokkeerring zo af en toe in werking, en het lijkt wel alleen te gebeuren als het vriest. Met de andere sleutel tot nu toe geen problemen gehad.

Heeft er iemand ervaring met het stukgaan van een van de sleutels?

Het lijkt mij namelijk bijna onmogelijk dat de chip in de sleutel het begeeft.

audia4

Geplaatst door audia4 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

carmania2000 (0) PRO, 20 jaar geleden

kan ook de leesring zijn aan het contactslot maar gewoonlijk doet ie het dan allebei de sleutels. hebben toch ook al voorgehad dat de sleutel stuk ging, dus het kan wel.

Michielrc7825 (0) PRO, 20 jaar geleden

ben het bij audi nog niet tegengekomen, maar bij handelsautos van andere merken heb ik af en toe wel eens een sleutel die weigert terwijl ander reservesleutels wel normaal werken.
Wat ik wel eens gehoord heb is dat het vallen van de sleutelbos wel eens een oorzaak kan zijn.
groeten michiel

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ben bang dat de sleutel inderdaad gesneuveld is. De bos is recent wel gevallen, en ik heb de sleutels altijd aan een bos in een buitenzak van mijn motorpak waar de sleutels wel eens vochtig worden. (rijd dagelijks in elk weer, dus ook in die pekelzooi van de laatste weken) Heb de sleutel eens onderzocht en ben tot de ontdekking gekomen dat die dingen lang niet dicht zijn. Er rammelt ook iets in, dat zal de chip wel zijn. Goede kans dus dat het water met eventueel zout binnengedrongen is. Is wel 40€ leergeld, sleutels van de audi maar niet meer mee op de motor.

Wat ik tot nu toe gezien heb met leesringen van VW is dat het gewoon in een keer helemaal over is. Ook niet zo af en toe wel en dan weer niet
Snap alleen niet waarom ze die chip niet inharsen, dan is ie helemaal hufterproof, kan je er zo mee in zee duiken.

Audiparts.nl (0) PRO, 20 jaar geleden

Bij zulke problemen helpt bijna altijd het vervangen van de leesspoel. Tenminste als de sleutel af en toe nog wel werkt. Ook helpt het wel eens om alleen de sleutel in het kontakt te steken, en de rest van de bos eraf te halen. De chip zit in een buisje dat eruit ziet als glas en is daarom denk ik behoorlijk hufterproof.

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Is de leesring bij audi er een beetje makkelijk uit te halen, of moet het hele contactslot gedemonteerd worden. Wat kost zo'n ring ongeveer?

Audiparts.nl (0) PRO, 20 jaar geleden

de prijs weet ik niet maar de leesspoel wordt samen vervangen met de slotcylinder. Die moet je dus bestellen samen met het chassisnummer. Stuur eraf, plastic kappen eraf, auto op kontakt zetten liefst met de platste sleutel zodat je in het gaatje van de slotcylinder een pen kunt steken. Hiervoor gebruik ik meestal een klein imbussleuteltje, hoe dik weet ik niet. Pennetje moet er ver ingaan, wat rommelen en de slotcylinder moet samen met de sleutel los komen. Ga je dit de eerste keer doen dan gaat dat niet gemakkelijk denk ik. succes.

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ben er achter, grrr, weer 80 euro voor je dealer. Heb overigens met de andere 2 sleutels die ik bij de auto heb tot nu toe geen problemen gehad. Krijg het vermoedden dat toch die sleutel zelf de strijd opgegeven heeft (als ik hem in de vrieser gooi doet hij het niet, warm wel) Doe voorlopig maar even niets. Hele slotcilinder vervangen kan altijd nog.

Ik vraag me nog af waarom het stuur eraf moet, het plastic kan ik zo wegnemen als ik de stuurverstelling geheel naar me toetrek. Ik ben altijd een beetje hufterig van het demonteren van zo'n airbagstuurtje.

Kun jij mij ook vertellen waar de leespoel zijn spanning vandaan haalt, komt dit via de aansluitingen van de contactschakelaar of gaat het over een andere weg. Dan kan ik in ieder geval mocht ik nog problemen krijgen de boel demonteren en contacten reinigen.

Alvast bedankt,
Harry

Audiparts.nl (0) PRO, 20 jaar geleden

bovenste plastic kan er dan af. Maar het onderste moet ook. draden komen rechtstreeks van startblokkeringkastje rechts naast stuurkolom.

Alwin305 (0), 19 jaar geleden

Ga niet direct allemaal dingen vervangen. Ik heb in het verleden ook startblokkering problemen gehad, gewoon willekeurig. Toen ik echter i.v.m. reparaties een week lang de accu uit de auto had, kon ik de auto nog maar één keer starten. Daarna gaf de startblokkering het motormanagement niet meer vrij. Als ik dan de accuklemmen er 30 sec vanafhaalde kon ik weer één keer starten.
Volgens dealer 1 moest ik een nieuwe leesring laten monteren en nieuwe sleutels. (dure reparatie, honderden euro's)
Dealer 2 had al eerder zoiets meegemaakt. Even aan de computer, vijf minuten werk en daarna nooit geen problemen meer gehad!! (kosten, ik meen nog geen 15 euro)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.