Audi A4: Snelheidsmeter onder "pennetje"

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedendag,

Nadat mijn Audi een 2tal maanden niet gebruikt is bleek de accu leeg te zijn. Niet zomaar leeg, echt leeg, er was geen enkel teken van leven in de auto te krijgen. Doordat ook de motorkap niet open te krijgen was op dat moment (Kruipolie doet wonderen) heb ik de auto aan laten trekken, waarna deze nu weer prima draait. Echter:

Zowel de wijzers van de snelheidsmeter als van de toerenteller stonden in de stand "zes uur" onder nul dus.
Nadat de motor aansloeg bleef dit een tijdje zo, pas na een tiental minuutjes begon hier weer leven in de komen. De toerenteller draaide ineens tegen de klok in naar het toerental wat ik op dat moment maakte en functioneert weer prima, De snelheidsmeter kwam ook van de zes stand af, maar deze ging met de klok mee richting nul, waar hij het pennetje tegen kwam, en vervolgens dus niet verder kan.
Zet ik de contact uit dan zakt de wijzer weer richting " zes uur".

Hoe kan ik dit oplossen ?

Groeten,
Marc

Marc1970

Geplaatst door Marc1970 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat eens een actuatortest met de originele vas-kast uitvoeren op het instrumentenpaneel,de meters gaan dan naar hun uiterste bereik en als het goed is leert de testkast d.m.v. de actuatortest de meters weer in hun basisstand.
Dit komt bijna nooit voor,maar is te proberen.

Ricky.

Marc1970 (0), 17 jaar geleden

[quote=ricky]Laat eens een actuatortest met de originele vas-kast uitvoeren op het instrumentenpaneel,de meters gaan dan naar hun uiterste bereik en als het goed is leert de testkast d.m.v. de actuatortest de meters weer in hun basisstand.
Dit komt bijna nooit voor,maar is te proberen.

Ricky.[/quote]
Ricky, bedankt voor je reaktie, wat is een actuatortest ?, kan ik hiervoor bij een "gewone" garage terecht, of moet ik hiervoor naar een specifieke audi garage ?

Groet,
Marc

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Marc1970][quote=ricky]Laat eens een actuatortest met de originele vas-kast uitvoeren op het instrumentenpaneel,de meters gaan dan naar hun uiterste bereik en als het goed is leert de testkast d.m.v. de actuatortest de meters weer in hun basisstand.
Dit komt bijna nooit voor,maar is te proberen.

Ricky.[/quote]
Ricky, bedankt voor je reaktie, wat is een actuatortest ?, kan ik hiervoor bij een "gewone" garage terecht, of moet ik hiervoor naar een specifieke audi garage ?

Groet,
Marc[/quote]
met een actuatortest kun je iedere component afzonderlijk aansturen en zodoende testen buiten het normale om.. het zou kunnen dat je terecht kunt bij een uni garage dat zou je kunnen vragen, wij werken enkel met software geschikt voor VAG.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.