Audi A3: Spontane lekke remslang rechtsachter...

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20V

Tjeemig, wat me nu is overkomen....

Ik had afgelopen zaterdag even de auto op de brug staan om even naar een rammeltje in m'n uitlaatsysteem te kijken, zie ik dat m'n remklauw RA + velg helemaal onder de remvloeistof zitten. Schrok me kapot.
Ik dacht in eerste instantie dat ie lekte bij het handremmechanisme, maar al snel bleek dat dat niet het geval was. Hij lekt gewoon spontaan bij de remleiding-aansluiting op de klauw!! Belachelijk verschijnsel. Ik ff naar de dealer om nieuwe afdicht ringetjes te halen en het probleem te verhelpen. Niet dus, kost je meteen een hele nieuwe remleiding, want de afdichtringen zitten samen met de banjobout aan de leiding. Nog nooit zo gezien.
Toch maar even aan de monteur gevraagd hoe dit zomaar kon. Kwam wel vaker voor zei die, corrosie zou de oorzaak zijn.
Nou, morgen komt de leiding binnen, heeft iemand nog goede tips voor het vervangen van de remleiding? ik wil graag voorkomen dat het systeem leeg loopt. Ik heb wel eens gehoord dat je je rempedaal een klein stukje kunt ingedrukken(vastzetten/blokkeren met een stok ofzo) zodat dan het reservoir niet meer in open verbinding staat met het circuit en er dus geen of weining remvloeistof zal weglopen en je vervolgens rustig de leiding kunt vervangen.

Hoop op jullie adviezen!

Mark

adrie136

Geplaatst door adrie136 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

deze monteur heeft inderdaad gelijk, dit probleem komt voor. ach wat heet een probleem? nieuwe slang, ontluchten en het is weer opgelost...

verlies van remolie kun je bijna niet voorkomen. gewoon heel snel handelen en het systeem goed ontluchten.. wel met gepast gereedschap.

paul,

adrie136 (0), 17 jaar geleden

hallo Paul,

Thanx voor je snelle reply!

werkt het truukje met de stok en het rempedaal niet?

Mark

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=adrie136]hallo Paul,

Thanx voor je snelle reply!

werkt het truukje met de stok en het rempedaal niet?

Mark[/quote]
ach.. ik doe het zelf nooit op deze manier, ik heb daar een apparaat voor dat werkt gewoon 100% maar je zou het kunnen proberen.

paul,

adrie136 (0), 17 jaar geleden

nou, vandaag de remleiding binnen gekregen maar hij pas niet....
Hij lijkt wel voor links. Mijn ETKA geeft wel een ander onderdeelnummer als dat ik heb gekregen maar het verschil is alleen aan L aan het eind van het nummer.
Gekregen leiding: 1J0-611-764 L en ETKA geeft: 1J0-611-764 K

(links en rechts heb ik bekeken vanuit de zitpositie op de bestuurdersstoel, dit klopt toch wel?)
Heb ik nou de verkeerde besteld?
Morgen even naar de dealer terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.