Audi A6: Sporing

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

als ik mijn auto laat uitlijnen stuurt hij perfect,maar na ongeveer 2 weken rijden er is de sporing weer niet optimaal. Er zitten goede banden om ( continental ) en 4 niewe schokbrekers. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn ?

dz

Geplaatst door dz (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

indien je een auto laat uitlijnen moet je zeker zijn van een goede bassis, dat wil zeggen geen overmatige speling op zowel stuurkogels en draagarmen.

paul,

dz (0), 17 jaar geleden

De basis is verder goed,bij de garage zeiden ze dat dit een kwaal is van dit type audi. Hebben jullie die ervaring ook ?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=dz]De basis is verder goed,bij de garage zeiden ze dat dit een kwaal is van dit type audi. Hebben jullie die ervaring ook ?[/quote]
kwaal? helaas, hun ervaring kan ik niet delen. ik vermoed dat de garage dit zegt omdat hun geen oplossing hebben, tja..... wat moet je dan zeggen ''kwaal''

paul,

s6man (0) PRO, 17 jaar geleden

Beste Dirk,bij deze type A6 zit er meestal te veel speling op de draagarmen door versleten bussen en dan gaat de auto zoeken (slecht sporen).oplossing: nieuwe draagarmen eronder zetten of losse bussen halen en deze in de draagarmen persen.je kunt dit zelf controleren door het stuur helemaal naar links of naar rechts te draaien en goed hard tegen de band schoppen,midden in het profiel,geeft het wiel een soort stuiter-tril effekt dan zijn de rubbers(bussen) versleten.Let op bij het verwijderen van de draagarmen,als de lange bout eruit is zit er in hetzelfde gat nog een hol pijpje dat je eruit moet kloppen of trekken vòòr je de draagarm verwijderd.
mvg.Frank.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

nou, het zijn niet de bussen van de draagarm zelf, althans bij dit type steekt de stabilisatorstang deels door de draagarm juist in die rubbers daar gaat het mis.

paul,

dz (0), 17 jaar geleden

Er word binnenkort nog een keer naar gekeken bij de garage, in ieder geval bedankt voor de tips.

groeten Dirk.

dz (0), 17 jaar geleden

Kan iemand mij vertellen wat het gemiddelde verbruik van een audi a6 2.5 tdi 115 pk bouwjaar 1995 hoort te zijn. Bij normaal rijgedrag haalt die van mij amper 1 op 10 , lange of korte afstanden maakt ook weinig uit.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=dz]Kan iemand mij vertellen wat het gemiddelde verbruik van een audi a6 2.5 tdi 115 pk bouwjaar 1995 hoort te zijn. Bij normaal rijgedrag haalt die van mij amper 1 op 10 , lange of korte afstanden maakt ook weinig uit.[/quote]
die van mij ook
en ik rij braaf
en die sporing
optrekken beinvloed de levens duur van de rubbers in de draagarm en dan met name die om de stabilisatorstang
als ik braaf ben
3 maanden = 18000 km
en als mn vrouw rijdt onge veer het dubbele
maar die rubbers gaan slap worden
en dan moet je ze vervangen
setje kost ongeveer €30

dz (0), 17 jaar geleden

bedoel je dat je na 18000 km de rubbers vervangt ?

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

ik weet dat t extreem is maar dit is het gevolg vh werk wat wij doen
maar ik heb verscheidene audis gehad en daar verving ik die rubbers gewoon elk jaar
ditis goedkoper en simpeler als elke keer zoeken en banden
en als je normaal rijd en optrekt denk ik dat die rubbers een kleine60000 km meegaan

dz (0), 17 jaar geleden

dus het zou kunnen zijn dat er geen ruimte op de rubbers zit ,maar dat ze slapper geworden zijn en dat de auto daardoor niet meer optimaal stuurt. Ikrijd 25000 km per jaar ,veel op hobbelige binnenweggetjes.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

er zit zeker ruimte op
alleen voel je dit nog niet zo
maar krik m op en pak t wiel en schud dit maar stevig
en kijk ook eens naar de fuse kogels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.