Audi A6: Spruitstuk defect

Bouwjaar: 1996

Bij koude motor maakt de auto erg veel lawaai. Net alsof de uitlaat lek is. na ongeveer 5 minuten rijden is alles weer stil. Kan dit de spruitstuk pakking zijn en zo ja kan ik dat tijdelijk afdichten met vloeibare pakking. Indien niet weet iemand dan wat deze reparatie kost?

Alvast bedankt voor het meedenken,

Auke Meijer

Auke766

Geplaatst door Auke766 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft met de uitlaat emissi te maken,niets mis mee,we noemen het ook wel de stofzuiger.

Hans l

Auke766 (0), 19 jaar geleden

Nou denk het niet want horen en zien vergaat je. Daarnaast gebeurt dit pas sinds een paar dagen. Ik heb er nog even naar gekeken en de koppeling tussen de katalysator en het spruitstuk lekt ernstig. Weet je of dit een kwestie is van de bouten weer vastdraaien of is dit ernstig

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is het flexibel deel onder de auto tussen de motor en de kat niet toevallig overleden?? Lekkage op de flens hoor je meestal alleen even met koude motor, daarna niet meer. De pakkingen zijn van metaal dus aanscheuren wil wel eens helpen.
Vloeibare pakking kun je vergeten, het wordt een beetje warm daar. Zou gewoon de boel demonteren, schoonmaken en nieuwe pakkingen tussen zetten. Maar eerst proberen aan te trekken.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.