Audi A8: Start niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI AKE

De auto wil niet aanslaan. Geen foutcodes bij het uitlezen. Ik weet dat de brandstof pomp spontaan stuk kan gaan, maar is de brandstofpomp op de motor zelfaanzuigend? Er komt nm tijdens het starten geen brandstof uit de tank bij het brandstoffilter. De pomp in de tank draait wel. Is de pomp in de tank een opvoerpomp om de brandstof onder druk naar voren te pompen of heeft deze een andere functie?

Mvg Hilbrand.

Hilbrand Bos

Geplaatst door Hilbrand Bos PRO , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

Punt PRO, 12 jaar geleden

Goede middag Hilbrand Is de auto stilgevallen of ben je onderhoud aan het plegen. Als hij stilgevallen is heb je een groot probleem ,is het onderhoud alles goed ontluchten (luchtdruk op de tank) en zelfs de leiding vullen naar de hogedrukpomp. Succes . Deze pomp is niet zelfaanzuigend. Als de motor gestart is zonder het filter te vullen heb je nu wat extras te doen ...

Anton18 PRO, 12 jaar geleden

Hoi Hilbrand

Is het al gelukt? Volgens mij is de pomp wel zelf aanzuigend hoor. tenminste bij een A6 met een 2.5 van dat jaar wel.
Ik moet wel eerst meer info hebben, is de auto idd stilgevallen of bij het starten niet aanslaan?

Hilbrand Bos PRO, 12 jaar geleden

De brandstofpomp is idd zelfaanzuigend, pomp in de tank is er om het niveau in de linker en rechter helft van de tank gelijk te houden. Lang gedacht dat de brandstofpomp stuk was omdat we de auto met geen mogelijkheid gestart kregen. Uiteindelijk is dat wel gelukt met een losse vat diesel en startpiloot. Doorzichtige slangen in de brandstoftoevoer gemonteerd, lucht in de aanvoerleiding. De rubberring van de retour op het brandstoffilter bleek beschadigt te zijn. (gelukkig niet door ons, de klant heeft de auto nog niet zo lang). Nieuw brandstoffilter en de motor loopt perfect, alleen de koude start was erg slecht. Ook nog 6 kapotte gloeibougie's.
Achteraf allemaal simpel, maar ja dat is achteraf.....Het is in iedergeval goedkoper dan een nieuwe brandstofpomp. Mvg Hilbrand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.