Audi A3: Start niet / Instrumentenpaneel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

Vorige week naar Oostenrijk gereden met de auto verder totaal zonder problemen. Daar in het dorp nog wat rondgereden en toen 5 dagen stil gestaan met om en nabij temperaturen van -20. met bijna een meter sneeuw op het dak.

Wil terugrijden naar nederland, je raad het al. Start niet. Accu volledig vol nog startmotor draaid mooi rond, slaat ook even aan, maar na 1 - 2 seconde weer af. Beide sleutels geprobeert, mocht niet baten. Was wel duidelijk dat er iets in de startonderbreking niet goed zat. Wegenwacht + Audi service erbij geweest die mij wisten te vertellen dat het instrumentenpaneel het begeven had. Daarna viel het me ook op dat de verlichting in het paneel niet meer brandde.

Is gewoon het hele paneel defect, of kan dit wellicht met de vorst te maken hebben? De kerel van de adac (duitse anwb) vertelde mij dat het ook coderen kan zijn, maar het lijkt me sterk dat ineens een code niet meer werkt. Is dit ook iets waar ik zelf naar kan kijken als de auto binnenkomt op transport of moet ik dit echt aan de specialist overlaten?
Mvg, Wesley

phox

Geplaatst door phox (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Zou nergens aanzitten maar hem eerst gelijk uitlezen en kijken welke storing(en) er in staan.
Zou ook zomaar kunnen dat hij het opeens weer doet straks (griepje) of misschien zekering stuk maar in bv beide gevallen is er wat aan de hand, zo en zo omdat verlichting het al niet deed van het paneel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.