Audi A4: start problemen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

ik rij met een a4 uit 1996 met 210000 km op de teller. Nu heeft hij sinds de aankoop(zonder garantie) start probleem. daar bedoel ik mee dat het lang duurt voordat hij aanslaat. De bougiekabels,bougies,rotor is vervangen. Verder is het alleen als hij koud is. Ik denk dat het soms ongeveer 5 seconden duurt voordat hij aanslaat. Met de kou soms wel 8 seconden. Als hij warm is pakt hij hem gelijk op.

Is daar iets aan te doen??


mvg dennis

spoorzoeker

Geplaatst door spoorzoeker (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dennis,

Merk je dan ook iets tijdens het rijden als de motor koud is, dus bv dat hij niet lekker loopt zoals het hoort, of is het enkel het starten ?

Je kan hem eens uitlezen, vind je daar niks, bekijk de meetwaardeblokken dan eens, en kijk met name eens bij de koelvloeistof temp sensor, als deze veel afwijkt van de werkelijke motor temp, zal deze je probleem veroorzaken, bv : motor is koud, zeg 10 graden, in de meetwaardeblokken zie je een motor temp van 50 graden, dat betekend dat hij te weinig brandstof krijgt.

Gr Stefan

spoorzoeker (0), 14 jaar geleden

Nee als hij start dan loopt hij gewoon, niet inhouden of zo. Ik zag laatst wel dat het lang duurt voordat hij naar 90 graden loopt. toen het extreem koud was duurde het helemaal lang. Ik ga hem van het weekend uit lezen en daarbij de meetwaardeblokken bekijken. Bedankt voor je tip en ik laat het weten.

gr Dennis

spoorzoeker (0), 14 jaar geleden

Ben er nog niet aan toegekomen. Als ik meer weet laat ik het weten.

spoorzoeker (0), 14 jaar geleden

Ondertussen nog steeds niet aan toegekomen. De auto is weer terug bij mijn zwager, ik heb hem laten weten wat het kan zijn.

Bedankt ieder geval voor de reactie's

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.