Audi A3: Startblokkering weigert af en toe A3 geeft soms verschillende co

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSI

Auto heeft af en toe problemen met startblokkering.. een en ander is begonnen nadat de bestuurder 2 verschillende sleutels aan de bos had hangen nl van deze audi en van een bus van het werk! Staat in handleiding pas hier mee op, auto is op gegeven moment niet meer aan de praat te krijgen, start wel maar slaat niet aan! In display is SAFE te zien. Neem aan dat hij 2 verschillende signalen van transponder heeft gekregen!
Auto uitgelezen en gaf toen aan geen goed sleutel signaal! Bij deze auto de accuklem ff losgemaakt en er weer op en walla alles weer ok. Daarna ook nomaals div storingen in systeem van oa stuurhoek sensor en dwarsversnellings sensor. Deze componenten opnieuwd in basisinstelling gezet en probleem opgelost. Na mijn weten was de auto helemaal van SLAG!! Nogmaal met VAG-COM alle foutcodes gewist en daarna 3 weken geen problemen weer, maar gister dus wel weer auto is weggezet op parkeerplaats en nadat men terug was, auto start wel maar slaat niet aan! Dit keer GEEN safe in display te zien. Bestuurder zelf weer accuklem dr af gehaald en weer gemonteerd en hoppa starten weer. Auto vandaag uitgelezen en geeft nu aan bij motor 17978 dus computer geblokkeerd daarna startblokkering uitgelezen en daar staat foutcode 00003 in dus regelapparaat. Is dit een probleem met de startblokkering zijn hier software updates voor of herkent iemand dit probleem? Alvast bedankt.

Roy10511

Geplaatst door Roy10511 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat hem eens de reservesleutel een tijdje proberen,kan zijn dat de transponder slecht is.

Roy10511 (0) PRO, 14 jaar geleden

Reservesleutel is al geprobeerd. Heeft geen zin. Waarschijlijk is toch het regelapparaat de boosdoener ik denk dat deze het niet zo leuk vond dat er 2 verschillende sleutels signalen doorgaven .... zijn dr nog mee bezig!

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk eens voor de lol naar het stekkertje op de contactring.

Roy10511 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dashbord klok vervangen (hier zit de startblokkering in) en probleem is opgelost!
Iedereen bedankt voor de reacties!

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je een gebruikte of een nieuwe gebruikt?

Roy10511 (0) PRO, 14 jaar geleden

Marcel...
Nieuwe klok dr in!

foklop (0) PRO, 14 jaar geleden

Gebruikt zou alleen kunnen als je de SKC pincode erbij hebt. Uiteraard heb je dan ook nog steeds de SKC van je storingsauto nodig.

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Daarom vroeg ik erom, het kan wel en kan fors in de kosten schelen. D e code zit idd in de klok en je moet zelfs het chassisnr inbrengen voor zover ik nog weet uit mijn skoda tijd.
gr marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.