Audi 80: startprobleem

Bouwjaar: 1992

sinds aanvang winter met regelmaat zeer ernstige startproblemen, echter op onvoorspelbare momenten. Daarbij soms ook als motor nog niet helemaal warm is, zeer ernstig inhouden met soms afslaan en dan wederom bijna niet te starten= zeer onbetrouwbaar en gevaarlijk. Als motor goed warm is, loopt hij echter als een zonnetje; dat is overigens ook zo in die gevallen dat hij zonder problemen start. Kabels en bougies zijn vervangen, sensoren zijn doorgemeten en er is een computerdiagnose door Audi garage in Heemskerk gemaakt: alles in orde (alleen temperatuur meter werkt meestal niet, beide koelwatersensoren echter ok). Wie het weet mag het zeggen, ik wordt er gek van, buiten dat het sloten met geld heeft gekost.

donne

Geplaatst door donne (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Werkt je zomer-winterstand? Als deze het niet zou doen, dan zou je waarschijnlijk vaker het probleem moeten hebben, maar kijke em toch maar eens na. Deze werkt volgens mij via een vacuum slang. Auto starten, laten lopen zonder luchtfilter en ff kijken.

donne (0), 19 jaar geleden

Dank voor je antwoord. Was ik nog vergeten: mijn wagen is een audi 80 2.3e (de 5 cilinder). Zomers heb ik dit probleem 1x gehad, een dag na een wastunnelbeurt. Sinds de herfst treedt het probleem inderdaad vaker op, maar gemiddeld toch niet meer dan ongeveer 1 op de 20 a 30 starts, als het koud en vochtig is lijkt het daarbij vaker op te treden. Is zoiets nog steeds te relateren aan de zomer-winterstand?

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee lijkt me niet, hoe is het met de verdeelkap en de rotor?

donne (0), 19 jaar geleden

Die zijn door Audi garage in Heemskerk in orde bevonden (algehele diagnose/test probes, sensoren, ontsteking en uitlezen computer: alles ok).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.