Audi A6: startproblemen tdi

Bouwjaar: 1997

L.S.,
Ik heb een A6 van 1997 met een 2.5 tdi motor (lijn 5). Sinds kort heb ik het volgende probleem : Na het starten loopt de auto een of twee seconde om daarna weer af te slaan. Na weer starten slaat de motor weer af. Dit kan ik eindeloos herhalen. Auto blijft niet lopen. Eerst de reservesleutels geprobeerd. Dit hielp niet. Omdat ik dacht dat de afsluiter op de pomp geen spanning kreeg heb ik deze gemeten. Deze krijgt 12 volt zodra ik het contact aanzet. Ook als ik start krijgt hij 12 volt en ook als de motor daarna weer afslaat krijgt hij nog steeds 12 volt. Echter als ik tijdens het starten heel even de draad van de afsluiter op de brandstofpomp aan de massa hang (met een hulpdraadje dat ik erbij heb gemaakt) dan start de auto en blijft de motor lopen. Het probleem is dan een aantal dagen weg. Als het dan weer optreedt is het draadje tijdens het starten tegen de massa houden voldoende om het euvel te verhelpen. Uitlezen van de computer levert geen foutmeldingen op. Ik vermoed dat de startonderbreker module slechte massa heeft oid. Wie weet wat het kan zijn en waar de module voor de startonderbreker is geplaatst ? Het lampje van de startonderbreker functioneert overigens zoals dat hoort. Met startonderbreker bedoel ik de chip in de sleutel. Er zit ook een texalarm op, maar dat zorgt er alleen voor dat hij helemaal niet start en lijk me dus niet de oorzaak. Wie o wie kan me helpen ?

Met vriendelijke groet,

Bart Ossewaarde

bartossewaarde

Geplaatst door bartossewaarde (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

derijk (0), 18 jaar geleden

Hoi bart,

Ik rijdt zelf in een a4 avant van 1997 en heb dezelfde problemen gehad die jij aangeeft.inmiddels is mijn auto gerepareerd.Er zit tussen het contactslot en de startonderbrekermodule een draadje die doordat het stuur verstelbaar is op den duur stuk gaat.Als je dit draadje vervangt (+/- 15 euro bij dealer) Moet het probleem over zijn.Het was bij mijn auto een behoorlijke klus omdat je voor eerst de airbag en het stuur moet los halen om er bij te komen. Succes 1

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.