Audi A6: wisseling in toeren

Bouwjaar: 2002

Ik heb het volgende probleem, ik heb een audi A6. als de olie nog koud is tot ongeveer 60 graden, en ik rij in de hoogste versnelling (het is een automaat)en ik rij tussen de 2400 en de 3000 toeren, dan voel ik de auto inhouden, ook zie ik de toeren schommelen, twee keer bij de audi dealer geweest, valt binnen de norm. (ach ja het is maar een auto van 60000 euro)heeft iemand ook dit probleem, en weet iemand of het ook erger wordt, ik heb een V6 2,5 tdi uit dec. 2002. en moet ik dit accepteren? ik heb hem nu bijna 5 maanden en er zit nog bovag garantie op, ben bang dat het erger wordt, al vast bedankt voor u reactie.

denan

Geplaatst door denan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

antiekeradio (0), 18 jaar geleden

is dit een multitronic of een tiptronic automaat?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dennis

heb je zo het motorcode bij de hand? overgens zeg ik erbij! er is weinig/niks aan te doen, de dealer heeft inderdaad gelijk, het zal zeker niet erger worden maar fijn is het zeker niet.

heb zelf inmiddels 4 automaten gehad van het type tiptronic, ik zelf moet en wil ze absoluut niet weer. de reden is! ze sneuvelen nog wel eens (het meest bij de A8) (vaak de olie-opvoerpomp) en ik vind ze persoonlijk niet fijn en zenuwachtig schakelen.. heb in de jaren veel problemen onder ogen gezien.. doe mij maar een 6-handbak..

paul,

denan (0), 18 jaar geleden

Beste Wouter en Paul.

Als eerste bedankt voor de reactie.
Ik had alleen graag wat anders gehoord.
Ik ben niet zo thuis in de auto,s dus ik weet niet of het een multitronic of een tiptronic is, wat ik wel weet, is dat ik ook met de hand kan schakelen dmv de hendel eerst naar rechts te duwen en dan naar voor of achter te schakelen.
De motor code is.: WAUZZZ4B73N043574 (als het goed is)
Ik heb nu het idee dat het er niet beter op wordt, nu het buiten kouder is, zou dit er mee te maken kunnen hebben??

Met vriendelijke groet,
Dennis de Vries

antiekeradio (0), 18 jaar geleden

dat is je chassisnummer...

ik kan daar de bakcode niet 123 uit afleiden. er zouden als het goed is op je identificatieplaatje ook nog codes zoals AKY AKY / DEQ (iig 3 letter codes) moeten staan. kun je daar eens naar kijken?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo dennis.


dit type schakelbak is de bekende tiptronic, dit is inderdaad (helaas) de bak waar problemen mee kunnen ontstaan. je zou de garage eens kunnen vragen de bakolie tegaan verversen, overgens dit moet om de 60.000dkm preventief gebeuren..

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.