Audi A6 2.6: Stationair toerental en schokken op lpg tussen 1500 en 2000

Bouwjaar: 1995

Ik heb een audi A6 2.6 Avant (quattro en automatic) welke voorzien is van een LPG installatie (G3 zoals ze in Nederland zeggen). Deze heeft echter 2 problemen (waarschijnlijk hebben ze met elkaar te maken).

Probleem 1:
Wanneer je deze juist start op benzine draait hij goed, maar na enkele seconden niet meer, precies zoals een diesel. Vanaf deze op lpg draait is dit gedaan. Als je hem dan terug op benzine heeft hij het nog steeds en dit voornamelijk als het koud is (dan duurt het veel langer), je moet hem bijna een minuut laten draaien of je kan zo goed als onmogelijk mee vertrekken (in de winter in de zomer gaat het dan over 10 seconden of zo). Als je plot gas wil geven vanuit stationair houdt deze eventjes in.

Probleem 2:
Wanneer de auto in zijn hoogste versnelling rijdt en je wilt langzaam terug gas bijgeven dan schokt deze enorm rond de 1700 tr/min (enkel op lpg) en dan moet je gas lossen of een kickdown geven. Zodat je er voorbij dit toerental bent.

audi 100 S4

Geplaatst door audi 100 S4 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mark7260 (0), 19 jaar geleden

misschien de stappen motor van het gassysteem??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.