Audi A3 2004: storings lampje gaat branden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi motor

hallo, heb een audi in de garage staan die geeft de storingscode , cilinderrij 1 mengseladaptie overschreden, voorkatalysator werking. De storing komt er ongeveer na twee dagen pas opduiken nadat je m gereset hebt. Uitlaatgasemissie is goed in allebei de uitlaten en de t scoop beeld van de lambda sensoren zien er ook goed uit. Wat er ook gebeurt is dat als je van neutraal naar de drive schakelt dan duurt t ongeveer 3sec voordat die gaat rijden, als je dan te vroeg gas geeft dan klapt die in zijn 1ste versnelling, (misschien is er een verband?). Geen storingscode in de automatische transmissie. Als je de motor op 1800 toeren houdt en de versnelling in neutraal voel je wel een trilling in de motor opkomen. Gasklep schoongemaakt en in basis gezet heeft niet geholpen. misschien iemand een idee?

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

slecht nieuws denk ik dat ik heb
op amt staat er een met de storing code die overeen komt
00561 Mixture adaptation 12-00-Adaptation limit (Mul) exceded
hier spreekt iemand dat de injectiecomputer vervangen moet worden omdat herprogrammeren niet lukt en de storing hier in wordt veroorzaakt
voor je dat doet zou ik eerst andere zaken controleren die daar worden vernoemd ,anders schrikt de klant ff ben ik bang voor
http://amtgarageforum.nl/forums/thread/3...

martlinninatimsven (0) PRO, 15 jaar geleden

Het klopt wel dat de storing pas na twee dagen terug komt omdat bij de nieuwere audi en volkswagen de fout minimaal 10X moet optreden voordat hij als fout doorgeeft. Kan zijn dat de kat defect is omdat hij het verschil meet met voor of na de kat als dit niet veranderd krijg je die fout. Als je de kat los haalt kun je het zien. Als er een verbrandings fout is krijg je dit ook en dan klopt jou verhaal ook met de trilling maar dat zie je dan aan de kat want die is dan heel erg zwart.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.