Audi A3: Na regenval water uit ventilatieopeningen / Ventilator huis

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb nu sinds enkele weken dat er water uit m'n ventilatie openingen komt, na een regenbui. Dus als het in de nacht geregent heeft, dan de volgende dag zit er water in het ventilatie systeem. Zodra je ventilator gaat draaien, hoor je dat ie water mee naar buiten blaast en loopt er onder mijn dashboard kastje een stroompje water vandaan. Ik denk dat dit water wat uit het ventilator huis wordt geblazen. Ik heb al onder de motor kap gekeken, maar kan zo niet snel ontdekken waar de lek dan eventueel kan zitten.

Heeft iemand advies?

Groeten,

Leon


N.B.
Vorig jaar september is mijn verwarming, incl. fan vervangen (Door de audi dealer), omdat de warmtewisselaar lek was.

Dekker_l

Geplaatst door Dekker_l (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

1 waterbak voor het vooruit heeft afvoergaten, die kunnen verstopt zitten
2 het bakje waar het interieurfilter in zit kan lekken op de carrosserie. zit ook in de waterbak.

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Afdekking boven pollenfilter goed gemonteerd?Afvoeropeningen paravan(bak onder voorruit,waar ruit.wissermotor zit)nog vrij?

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=auto-peter]Afdekking boven pollenfilter goed gemonteerd?Afvoeropeningen paravan(bak onder voorruit,waar ruit.wissermotor zit)nog vrij?[/quote]
Harry klopte me in snelheid.

Dekker_l (0), 15 jaar geleden

Heren,

Ik weet nu waar ik moet kijken voor het interieur filter.... kom je makkelijk in die bak onder de voorruit?

Groeten,

Leon

Dekker_l (0), 15 jaar geleden

Ik ben tussen de buien door even wezen kijken, ik heb het inerieurfilter gevonden (zat aan de passagiers kant, onder een klepje). Dit klepje is afgesloten met een rubber, echter hier zat aan de zijkant afdicht schuim van de voorraam tussen (die is vorig jaar ook vervangen door Car glas) wellicht was dit de boosdoener, zodat het rubber de filter niet goed afdichte. Gelukkig valt er genoeg regen deze zomer, dus morgen kijken of er geen water in mijn ventilatorhuis zit! Zo wel, dan moet ik even de gaatjes goed door prikken, maar deze lijken gewoon open te zijn!

Dekker_l (0), 15 jaar geleden

Helaas, ook vandaag bleek dat er nog steeds water in het ventilatie systeem komt als het regent. Ik heb de afdekking gister gecontroleerd en geod gedaan en verder loopt de waterbak ook niet over. Dus ik denk dat het bakje waar de interieur filter in zit lek is. Is dit bakje makkelijk te verwijderen/vervangen? Kan iemand tips geven hoe dit het makkelijkst is te doen? Zeker met de nederlandse zomers (veel regen!!!) Alvast bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.