Audi Rs4: Stotteren / inhouden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: ASJ

Dus,


Een Audi RS4 2.7 van 2001 met echt een, voor mij, vreemd probleem. De wagen werd door de klant binnengebracht met als klacht : stotteren en inhouden. Na een testrit zet ik hem binnen en begin eraan. Bleek snel dat er 3 bobines kapot waren. Direkt alle zes vervangen.
Ik ga rijden, en ik merk dat de wagen nog af en toe inhoud. En dit doet hij alleen op het moment dat het stuur naar rechts gedraaid wordt. Moment dat je het stuur terug links draait, en terug in de rechtuitstand komt, is dit weg.
Ik heb de storingen afgevraagd van motorstuurdoos, ABS, instrumentenpaneel,... Ik heb via de meetwaardenblokken de werking van de stuurhoeksensor gecontroleerd. Nergens storing mbt stuurhoeksensor, ESP, remdruk, ABS,...
Ik heb, voor zover dit mogelijk is, de diffs, versnellingsbakolie, diffolie gecontroleerd, ophanging gecontroleerd op speling, velgen en banden op kromheid,...
Vanalles gedaan en eindeloos veel tijd ingestoken en het is nog steeds niet opgelost.
Ben van plan de sleepring te vervangen of de laterale snelheidssensor...Ik weet het anders niet meer.
Tenzij iemand de oplossing heeft:-)

RomeoVW

Geplaatst door RomeoVW (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Rs4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Beweegt de motor misschien vanwege gare motorsteunen?
Misschien een kabelboom doorgesleten die sluiting maakt als de notor beweegt?
Of grijpt de ESP in als je naar rechts stuurt? Staat er ergens een waarde/status van ESP-ingreep in de datablokken? (motor of ESP).

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Zitten als het goed is 2 pompen in de tank ivm de 4W-drive,misschien 1 pomp die het niet doet en daardoor geen brandstof krijgt in een bocht?

RomeoVW (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is echt moeilijk te zeggen of het de ESP is die ingrijpt om het moment dat je je stuur draait, maar persoonlijk denk ik van niet. En ik heb echt alle mogelijke kabels gecontroleerd die ik kan controleren op doorgesleten isolatie...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Rs4 of stel zelf een nieuwe vraag.