Audi A4: stuur naar rechts??? wie weet??

Bouwjaar: 1996

Wie weet?
Het volgende Heb een 1.6 ADP met 122000 km bij hard remmen gaat het stuur altijd iets naar rechts ,toen ik de auto net had is uitlijning nagekeken nieuwe schijven blokken voor/achter gang baarheid van remmen nagelopen.maar nog steeds ook heb ik het stuur al verschillende keren weer recht gezet maar na verloop van tijd gaat hij toch weer iets naar rechts staan ook voorwiel ophanging is bij dealer gecontroleerd is ok .
Heb toen audi gekocht om de degelijkheid maar het voelt niet echt degelijk aan ?? wie heeft nog een idee???

M.G.R

Geplaatst door M.G.R (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stuurhuis naar de kloten?? Lekt hij ook stuurolie?? Er is een hele serie met slechte stuurhuizen, de dealer kan je er alles over vertellen.

M.G.R (0), 18 jaar geleden

Moet zeggen het is me niet opgevallen dat hij lekt(waar is dat meestal?) maar moet zeggen mijn zwager heeft een 80 uit 1994 maar die stuurt ook een stuk lichter.
In mijn audi boek zag ik staan dat je het stuurhuis ook af kan stellen?? En toch eens bij de dealer vragen.
Alvast bedankt

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het lijkt er op doordat jij het stuur telkens moet rechtzetten dat er iets mis is in het stuurhuis. (ik neem aan dat je dit door het demonteren van het stuurwiel en verdraaien op de naaf doet)

Ik neem aan dat bij controle van de vooras de stuurkogels ook zijn geinspecteerd.

Lekkage treed op via keerringen van de ingaande (stuur) as, of via de rubber harmonikabalgen. Meestal kun je het zien dat het stuurolie niet op niveau blijft. Bij demontage van de rubber balg loopt de olie je dan tegemoed.

M.G.R (0), 18 jaar geleden

Ik stel het bij aan de spoorstang het is maar heel weinig een kwart rond met de spoorstang.maar altijd gaat het stuur iets naar rechts na verloop van tijd .zal de olie eens goed in de gaten gaan houden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.