Audi A4: Stuurslot uitbouwen

Bouwjaar: 1996

Ik wil het stuurslot uitbouwen (ik heb het vermoeden dat de uitleesring van de wegrijblokkering defect is(startproblemen))
Moet ik daar voor het stuurwiel demonteren?(airbag!)
En zo ja hoe moet dat dan?

alvast bedankt Eric

E. Juffermans

Geplaatst door E. Juffermans (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

gert nijhuis (0) PRO, 19 jaar geleden

bij audi is een komplete set verkrijgbaar contactslot incl lees spoel, contact sleutels en regelapparaat. bij ons wordt deze set altijd compleet vervangen. voor uitbouwen stuurslot sleutel in acc stand draaien en dunne pin in contactslot steken tessen ijzeren huis en leesring.dan un je hem er zo uit trekken. succes

E. Juffermans (0), 19 jaar geleden

bedankt, ik ga er zo aan beginnen ik laat het je nog weten!

E. Juffermans (0), 19 jaar geleden

Tot nu toe het stuur uitgebouwd(twee torx boutjes van achteren te bereiken tx30) en heb nu het stuuslot kaal(ik kan er dus helemaal bij!)even een pinnetje zoeken,kan ik weer aan het werk!

Eric

E. Juffermans (0), 19 jaar geleden

Heb geprobeerd om het slot eruit te halen,echter of ik doe iets fout of hij zit echt vast!als je tegen het slot aan kijkt heb je rechts boven bij het ijzeren huis een sparing zitten(tussen het plastic van de lees-spoel en het ijzeren huis)hier een pen(omgebogen splitpen) in geduwd met uiteraard het sleuteltje in het slot,en wat gebeurd er .......niets!
Heb het autootje maar weer in elkaar geschroefd(kabeltje lees- spoel naar regelapparaat vervangen).
Hoop nu dat tie 't voorlopig blijft doen,anders een set kopen wat jij zei Gert, en dan maar wat harder proberen!!

groet Eric

erik2819 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je moet volgens mij de auto op contact zetten,uitsparing tegenover een klein gaatje/puntje op de leesspoel en dan met een dun pennetje voorzichtig in de uitsparing steken.Ik gebruik hiervoor altijd een groot formaat paperclip en je kunt het beste de noodsleutel (plastic)gebruiken.Het kabeltje vervangen helpt meestal wel,succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.