Audi A4-Avant: Temperatuur meter slaat niet uit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Ik zag de laatste tijd dat de temperatuurmeter steeds minder ging aangeven op een gegeven moment kreeg ik een storing op dashbord: motorelectronica. Leek mij logische dat het een en ander met elkaar samnehangt.
Gisteren bij de Audi dealer geweest en wilde € 237,- afrekenen voor uitlezen en vervangen van de sensor. Zou namelijk een uur duren. Vond ik een belachelijk bedrag. De audi garage Utrecht heeft niets gerekend voor het uitlezen, dat aangaf dat idd de storing zat in de temperatuurmeter.
Ik heb gisteravond de nieuwe sensor geplaatst dat slechts 6 min. duurde. Maar helaas hij geeft nog steeds geen temperatuur aan, ja een heel heel klein beetje. Nog geen nieuwe storing op dashbord, maar verwacht dat deze na verloop van tijd wedrom zal verschijnen. Tja sensor vervangen, maar helaas het werkt niet, wat nu?
Heeft iemand ideeen?

robertjan5

Geplaatst door robertjan5 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Heb je ook nog een exacte foutcode ?

Niet de verkeerde sensor vernieuwd ?

robertjan5 (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan,

De exacte foutcode niet gekregen van Audi, zij gaven wel aan dat het de sensor was en deze meegekregen. En deze ziet er precies hetzelfde uit als die ik vervangen heb. Dus moet goed zijn. Tja en nu.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je de auto een tijd stationair laat draaien,gaat de temperatuur dan wel omhoog?

robertjan5 (0), 14 jaar geleden

Hij komt na een tijdje op onegveer 52 celcius. Niet veel dus.

erwinvn (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens mij heeft de 1.8 t een electronische thermostaat. Deze word aangestuurd door het motorregelapparaat.

Deze thermostaten willen nog wel een scheuren. Dan blijft de koelvloeistof doorstromen en komt der motor niet op temperatuur.

Bijkomend geval is dan dat het storingslampje gaat branden omdat er een verkeerde berekende waarde doorgegeven word. De storing zal dan zijn: MOTORTEMP.SENSOR G62 ONAANNEMELIJK SIGNAAL.


Probeer maar eens te controleren als de motor nog niet helemaal warm is, om te voelen of allebei de radiatorslangen al warm zijn. Dat mag niet het geval zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.