Audi 80: Temperatuurmeter

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6

Sinds 3 weken heb ik een Audi 80 cabrio uit 1995. Nu valt het mij op dat de temperatuurmeter rond de 70 gr. blijft staan als de motor op temperatuur is. In de stad loopt de meter op naar 90 gr. om vervolgens op de snelweg weer te dalen naar 70 gr. Ik heb ook nog een A4 (TDI) en bij deze auto blijft de temperatuurmeter keurig op 90 gr. staan. Is het normaal dat de meter van de 80 op 70 gr. blijft staan op de snelweg?

Tweede vraag is hoe ik de binnenbekleding van de kap kan vastzetten. Aan de bestuurderskant is de bekleding hier en daar los en ik weet niet hoe ik dit weer kan vastzetten.

Benno1070

Geplaatst door Benno1070 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

70 graden is te koud. Duurt het ook heel lang voor de motor op temperatuur is?
Dan denk ik dat je thermostaat open blijft staan.

Benno1070 (0), 8 jaar geleden

Als ik in de stad rijd loopt de meter redelijk snel naar 90 gr. Maar op de snelweg zakt de meter dus weer snel naar 70 gr. Het duurt inderdaad lang voordat de meter op 70 gr. staat. Ik zal de thermostaat na laten kijken en eventueel vervangen. Dank voor je reactie.

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat hier wordt opgemerkt is bij dit type Audi een normaal verschijnsel.
Hier ga en kun je niets aan veranderen....

Gr. paul

Paudio (0), 8 jaar geleden

Beste,
Mijn Audi 80 B4 sedan met 2.0 abt motor heeft dat ook twee keer gehad. 70 graden op de snelweg en 90 graden of warmer in de stad. Kwestie van andere thermostaat en de motor komt weer netjes op 90 graden.

De thermostaat kost rond de 20 euro, maar het is een rotklus omdat je er niet geweldig bij kunt en je eerst alle koelvloeistof eruit moet laten lopen en opvangen. Laten vervangen kostte me een kleine 120 euro.

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

Paudio

Lees goed, we spreken nu over een heel ander motortype.

Gr. paul

Paudio (0), 8 jaar geleden

Dag Paul,
Ik zie het, maar het blijft een feit dat die thermostaatjes na verloop van tijd de geest geven. Tussen minder goed functioneren en geheel overlijden zit ook wat ruimte. In de gaten houden dus.

gr. Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.