Audi A4: temperatuursmelding

Bouwjaar: 2001

Mijn audi 1.8-20V(benzine)heeft volgens de temperatuurmeter al een temp. van 90gr na 200mtr.De temp loopt binnen 5km op naar 115 gr.en soms meer, en erger geeft "soms" ook een foutmelding in het display van het scherm. De sensor is vervangen, we hebben hem ook al aan de computer gehad maar geen foutmeldingen.
Vreemd is nu dat op het moment dat je de auto af zet en weer aan het systeem OK geeft en zonder redenen de temp op lange stukken op 90 blijft, waarna deze dan plots weer op 115 staat en blijft staan zonder verdere foutmelding. Rij je wat hogere toeren zakt de temp van 115 bij naar 100 maar loopt weer op naar 115 bij normaal toerental onder het rijden.
Al dit blijft zich willekeurig herhalen.
Graag jullie reactie en alvast bedankt.
John

jbee

Geplaatst door jbee (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fredo (0), 18 jaar geleden

Temperatuur die snel stijgt... Ik zou aan de koppakking denken...

sarabande99 (0) PRO, 18 jaar geleden

bij audi verdwijnen de schoepen van de waterpomp nogaleens

jbee (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie, de conclusie van de waterpomp had ik ook al gekregen,is het niet zo als de koelvloeistof helder is dat de koppakking nog goed is
Eerlijk gezegd hoop ik de waterpomp, ik hou jullie op de hoogte

jbee (0), 18 jaar geleden

De waterpomp is vervangen,ook de thermostaat ook hebben we een nieuwe sensor geplaatst maar het probleem is niet weg.Nu denken we aan een probleem op de printplaat(los contact),ik laat hem nogmaals uitlezen of heeft iemand nog een optie????????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.