Audi A4: Tik/bonk rechter voorwiel bij gas loslaten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ANB, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 110

Sinds enkele dagen hoor ik een tikkend/bonkend geluid uit de richting van het rechter voorwiel komen zodra ik het gas loslaat bij snelheden onder de 50/60 km/h.

Zodra je het rempedaal licht indrukt is het geluid weg. Zodra je normaal gaat accelereren is het geluid ook weg. Laat je hem daarna uitrollen dan is het geluid weer terug.

Het getik/gebonk is snelheidsafhankelijk, het geluid blijft aanwezig als je de koppeling intrapt. Het geluid treed pas op na enkele minuten rijden.

Ik wordt gek van het getik/gebonk en durf er eerlijk gezegd ook niet veel meer mee te rijden.

Xantiro

Geplaatst door Xantiro (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Hallo,misschien raar,maar zitten de wielbouten wel goed vast? Voor controle ,eerst wielbout iets oplossen en daarna weer vastdraaien.
Het kan ook nog zijn dat het wiellager speling heeft.

Xantiro (0), 5 jaar geleden

Onlangs zijn de wielen eraf geweest voor montage nieuwe remblokken. Morgen ga ik gelijk de wielbouten controleren/natrekken. Ik heb de wielen al laten draaien lis van de grond, wiellagers maken dan geen geluid en wielen draaien soepel na

Xantiro (0), 5 jaar geleden

Sinds vanochtend is het geluid weg en daarvoor een onbalans aan de voorzijde teruggekomen. Ik denk dus dat er een balanceerloodje tikte en nu verdwenen.

Ik hoor wel nu nog mijn remblokken ligt rammelen op hobbels en bobbels, de A4 Avant heeft ATE remsysteem aan de voorzijde. Is hier nog iets aan te doen?

Xantiro (0), 5 jaar geleden

Bij deze met zekerheid, het was een balanceerloodje

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Vind het een apart verhaal. Een balanceerloodje kan dit euvel niet veroorzaken.

Grt. Paul

Xantiro (0), 5 jaar geleden

Het tikken is weg evenals het balanceerloodje, beide tegelijkertijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.