Audi A4: Toerental loopt stationair onregelmatig

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

Hallo allemaal,

Sinds ik deze auto in het bezit heb, zit ik met het volgende probleem. Tijdens het afremmen, dus tijdens het indrukken van de koppeling en het los laten van de gas zakt het toerental helemaal in en begint het toerental tussen de 400 -700 te schommelen. Als ik uiteindelijk stil sta, dan springt het toerental na 10 seconden gewoon weer omhoog en draait ie normaal.

Afgelopen zondag kwam het zo ver, dat de auto helemaal niet meer stationair bleef draaien maar gelijk uitviel, zolang ik gas bleef geven bleef de moter lopen,maar zodra ik mijn koppeling intrapte viel de moter uit. na een uur probeerde ik de auto weer te starten waarnaar hij weer gewoon stationair bleef draaien en heb dit probleem sinds dien niet meer gehad. Wat vreemd is toch?


De temperatuur meter heeft het vanaf het begin ook niet gedaan. deze werkt alleen wanneer ik zomers in de fille sta en dan loopt ie op tot 90 graden. wanneer ik dan weer begin met rijden loopt de temperatuur weer af en staat hij weer op 0

Hoe zijn deze te verhelpen? en zijn deze problemen simpel en zonder al te hoge kosten te verhelpen?


Alvast bedankt voor de uitleg.

Bopper

Geplaatst door Bopper (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

temperatuurmeter: thermostaat zal wel stuk zijn, hoort strak op 90 graden te staan. Met diagnose computer controleren wat voor waarde de motor ecu doorkrijgt. Is dit gelijk aan dasboard dan thermostaat, anders de voeler eerst vervangen.

stationairprobleem: gasklephuis schoonmaken; en heel essentieel opnieuw inleren. (diagnose computer bij nodig

Bopper (0), 14 jaar geleden

Het onregelmatige toerental is opgelost zoals jullie al vermelde, gasklephuis schoon maken en opnieuw in laten leren.

Tijdens het uitlezen kwam de fout melding dat mijn koelvloeistof sensor stuk was, deze vervangen maar probleem met de themperatuur meter nog niet opgelost

zodra ik daar achter ben meld ik het bog wel even.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

ik denk dat ze met de temperatuur sensor voor de koelvloeistof,de sensor bedoelen die het signaal naar de computer stuurt,en a.d.h. daarvan het mengsel aanpast..

De sensor voor het metertje op het dashbord is een andere sensor..( heb je toevallig een blauw achtige sensor vervangen ? )

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.