Audi A6: Trekkracht en temperatuur

Bouwjaar: 1998

De trekkracht van mijn Audi A6 2.5.TDI is behoorlijk afgenomen in de hoegere toerentallen. Op de duitse autobaan is max 190Km/u nog te halen, voorheen met gemak 220.

De turbo werkt wel, hij rookt niet meer dan normaal.

Wie weet hiervan de oorzaak?

Tevens geeft mijn koelvloeistoftemperatuur 70 graden aan, als ik flink doorrijd ongeveer 140Km/u dan klimt deze langszaam naar 90 graden.

Ik vermoed dat de thermostaat stuk is, maar weet dat niet zeker.

Wie weet wat de oorzaak kan zijn?

Mr gr,

Berend

Berend1091

Geplaatst door Berend1091 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nokkenassen via olievuldop controleren, deze motoren hebben bekende problemen met de nokkenassen en sleeptuimelaars en krijgen dan asmatische klachten. De dealer besteld deze onderdelen met pallets te gelijk, helaas als de boel versleten is ben je ca 3000 euri lichter. (gebruik de zoekfunctie van deze site eens)

Koelwater zal idd de thermostaat zijn.

Berend1091 (0), 18 jaar geleden

Harry,



Bedankt voor je antwoord, ik heb door het vulgat gekeken maar het zag er niet dramatisch uit. Niet ruw o.i.d.





Mijns inziens als een nokkenas verslijt, dat deze niet regelmatig verslijt. De ene nok zal meer slijten dan de andere, gevolg dat de motor dan onregelmatig gaat lopen. De motor loopt stationair mooi regelmatig.



Het vermogensverlies kwam trouwens vrij plotseling, bij zo’n 300000KM.



Ik weet nog wel toen ik de wagen bij een dealer kocht bij 120000KM, was er in de hogere toerentallen ook verminderde trekkracht, dat bleek toen iets met de toevoer van de verbrandings lucht te zijn e.o.a. klep





Ik verneem het wel van je.

fedde (0), 18 jaar geleden

lees hem eens uit om te bekijken of de luchtmassameter nog goed is

Berend1091 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de luchmassa meter vervangen, hij trekt weer als een beer. de nokkenassen zien er nog puntgaaf uit na 320000KM. mijn dealer zei dat er indertijd een terugroep actie is geweest van AUDI wat betreft de nokkenassen.

Cybertuner (0), 18 jaar geleden

je verstuivers misschien >? en die temp. schommeling kan voorkomen. Heb ik ook afwijking in meter volgens comp. gewoon 90
graden. dus metertje kan afwijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.