Audi A4: turbo

Bouwjaar: 1998

hallo allemaal ik ben net met blijdschap eigenaar geworden van een audi a4 1.8 20v turbo mijn vraag is: waar moet ik op letten bij zo`n auto en hoe zit dat met de turbo en onderhoud v d turbo of gevoeligheid en is het verstandig om te chippen???? B.V.D. met vriendelijke groet Patrick......

pat33

Geplaatst door pat33 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Belangrijk bij een turbo is rustig warmrijden (hoge turbodrukken vermijden) en na een snelle rit af laten koelen (3 km voor je gaat stoppen rustig gaan rijden en als je stilstaat 15 seconden stationair laten draaien voor dat je hem uitzet).
Of het verstandig is om te chippen? Dat ligt aan de leverancier van de chip. Indien de chip vakkundig gemaakt is dan kan het zonder problemen. Maar voor dat je een chip koopt altijd eerst een proefrit maken. Meet vooraf en na installatie van de chip b.v. acceleratie van 80 naar 120 in de 3e versnelling. Is de tijd gelijk dan is het een slechte chip en moet je die niet kopen. Kan er geen proefrit gemaakt worden? Dan hard weglopen en een ander zoeken.
Onderhoud aan de turbo hoef je niet te doen, anders dan op tijd olie verversen en kwaliteitsolie gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.