Audi 80: Uitlaat wel of geen katalysator

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Had het vermoeden dat ik een lekke uitlaat heb en dit bleek te kloppen nadat ik de auto op de brug heb gehad. Het gaat hierbij om de pakking tussen de voorste pijp en de katalysator. Had het idee om het geheel los te slijpen (alles is verroest en weggeroest) en vervolgens een nieuwe pakking te monteren en de handel weer vast te zetten. Nu stuit ik op het probleem dat als ik het geheel los slijp de pijp niet meer op de katalysator kan monteren. Kortom er moet een nieuwe pijp op en een nieuwe katalysator. Om nu de kosten te drukken wil ik de eerste pijp nieuw halen en de katalysator vervangen door een vervangingspijp. Nu is mijn vraag, mag dit ? Heb zo her en der gehoord dat de auto hierop afgekeurd kan worden.

ArnoMol

Geplaatst door ArnoMol (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

arno een er moet altijd een kat onder zitten anders komt hij niet door de apk ivm met de gegevens op het kenteken en de co uitstoot.

groetjes jan.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

arno

op het kenteken staat U9 of E2 : met de APK (voertuig in gebruik genomen na 31-12-1992 dan wel voor 1-1-1996) moet de kat aanwezig zijn wil je een afkeur voorkomen.

Gr. paul

arjankempeneers (0) PRO, 16 jaar geleden

Je kan ook de voorpijp aan de Kat vastlassen, dan kun je hem later alsnog vervangen. Als het tenminste doenbaar is

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=arjankempeneers]Je kan ook de voorpijp aan de Kat vastlassen, dan kun je hem later alsnog vervangen. Als het tenminste doenbaar is[/quote]
vastlassen kan maar is niet slim... vandaar de bevestiging bouten met veren om het een beetje flexibel te houden om breuk en resonantie te voorkomen.

Gr. paul

ArnoMol (0), 16 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=arjankempeneers]Je kan ook de voorpijp aan de Kat vastlassen, dan kun je hem later alsnog vervangen. Als het tenminste doenbaar is[/quote]
vastlassen kan maar is niet slim... vandaar de bevestiging bouten met veren om het een beetje flexibel te houden om breuk en resonantie te voorkomen.

Gr. paul[/quote]
Ten eerste allen bedankt voor de nodige info. Vastlassen cq dichtlassen heb ik wel overwogen, echter het is een lapmiddel. Zal binnenkort eens op speurtocht gaan naar een goede 2e handse.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.