Audi A4: Uitvallen dashboardverlichting en cruise control

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Ik heb de volgende problemen met mijn auto:
Rechterportierraam werkt niet meer (electrisch)
Buitenspiegel rechts werkt niet meer
Dashboardverlichting valt af en toe weg
Cruisecontrol valt na ca. 1 minuut weg

Wie heeft enig idee waar ik dit probleem moet zoeken?

Ikzelf denk aan kapotte deurstekker verbinding, maar hoe kan ik dit meten?

Ik heb al eens eerder een melding gemaakt van een weigerend signaal bij inschakelen van alarm (geen knipperlichtenfunctie) deze werken wel als het alarm eraf gehaald wordt... heeft dit hier wat mee te maken?

renfran

Geplaatst door renfran (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

renfran (0), 15 jaar geleden

Vandaag bij Paul Kelder in Ommen geweest. Telefonisch gaf hij mij al te kennen dat het een draadbreuk zou kunnen zijn in het portier (had hij zelf ook al eens meegemaakt bij de bestuurderszijde).
Na een lange rit bij Paul aangekomen, hij begon na de nodige koffie met diagnose aan mijn Audi, uitlezen van de storing gaf aan dat er inderdaad een draadbreuk aanwezig was in het rechterportier. Om hier bij te komen moest de complete deurbekleding en kabelboom losgepeuterd worden, waarna wij konden zien dat er geen optische breuk waarneembaar was, wel was er behoorlijke corrosievorming op de stekkers zichtbaar die met contactspray en schuurpapier werden behandeld. Dit gaf geen effect op de storing, het raam en de spiegel werden niet aangestuurd.
Paul dacht dat dit alleen maar kon betekenen dat mijn raammotor kapot was gegaan.
Paul onderzocht de stekker nogmaals grondig en zag dat er een pennetje ontbrak en wel degene van het CAN-bus systeem (vandaar mijn uitvallende dashboard en cruise control...), dit werd vakkundig verholpen met een gesoldeerde omleiding van de desbetreffende draad en daarna werd er getest, wat resulteerde in een compleet werkende rechterzijde met raam en spiegel!!!
Na het gepriegel om de stekkerverbinding in de deur weer goed te krijgen ben ik huiswaarts gekeerd en heb onderweg geen uitvallende cruise control en display meer gehad.
Paul nogmaals bedankt voor je vakkundige oplossing en de besparing van vele euro's die ik anders bij de dealer had moeten achterlaten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.