Audi 100 1991: Versnellingsbak hapert bij stilstaan of vertragen en vertrek

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2800

Beste liefhebbers,
Ik heb een Audi 100 2.8 v6 (niet quattro) in mijn bezit, de automaat (4 vitesse volgens mij). Ik rij hier regelmatig mee rond en in het begin als ik goed remde en terug vertrok had ik een vertraging, vermoedelijk de versnellingsbak (ik dacht eerst de remmen die bleven haperen) maar enkel bij zwaar remmen. En ook maar heel af en toe.

Nu zijn we 20.000km verder en nu doet hij het frequenter, als ik afrem of tot volledige stop kom en dan weer wil vertrekken lijkt het mij of hij echt in de versnelling schiet en ook eruit springt bij het remmen en dan terug moet in versnelling springen bij vertrek of versnellen.

Mijn garagist heeft aangeraden om de versnellingsbak te "cleanen", dus te spoelen... maar wist niet zeker dat het dan opgelost zou zijn.

Voor de rest is er geen geratel of gerammel of geluid, blijft ook mooi rijden in lage snelheden of hogere..

wat denken jullie hierover? revisie van de versnellingsbak of toch eens spoelen?

PS: de versnellingsbak heb ik ooit tweedehands aangekocht met 208.000km via een garage/afbraak in Nederland en heb er nu nog een +- 20.000km extra meegereden maar nooit echt buiten dit dan problemen gehad.

Alvast hartelijk dank!

Kevin

Geplaatst door

veejdeejbeej (50)

al 11 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Zou de bak eerst eens spoelen bij een specialist , verversen haalt vervuiling er niet uit.

kaleido 1 5000
badge vip badge

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.