Audi A4: Versnellingsbak probleem

Bouwjaar: 1997

Ik ben in het bezit van een audi 1.9 tdi 90pk avant uit 1997 met 240.000 km op de teller.Ik heb het volgende probleem,de koppeling voelt enorm strak aan en staat ook vrij hoog de koppeling slipt niet (in alle versnellingen uitgebreidt geprobeert) is dit op enige manier af te stellen.Daarnaast schakelt de auto vrij zwaar en als de auto op temperatuur is voel je dat als je de auto in de vijfde versnelling zet dat deze licht ergens tegen aan schuurt,dit gebeurd alleen als de motor op temperatuur is en dus niet als de motor nog koud is.Ik hoop dat ik van iemand is wat tips kan krijgen.ps ik rijdt nu al ongeveer een jaar/20000km met deze klachten.

derijk

Geplaatst door derijk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

deze koppeling is helaas niet af te stellen! bij een wat hogere km.stand klopt het idd, dat de druk groep iets strakker gaat aan voelen!
dat deze kwa gevoel hoog aanpakt is normaal bij de audi a4,

het schuur probleem.. zou wel eens een diff, lager kunnen zijn
die hoorbaar begint te worden...

reparatie aan deze bak lijkt mij niet haalbaar (240000km) een betaalbare optie zou zijn een donor bak ( jong gebruikt )

montage te samen met een koppelingsplaat,drukgroep,druklager.. dan zou de auto er weer een paar jaar tegen kunnen!

paul,

MHRAAD (0), 18 jaar geleden

Jan, wellicht een wat late reactie, maar wat je beschrijft KAN ook te maken hebben met een motorsteun.... maar dat zou er met een beurt /APK uit moeten komen. Ik heb wel eens een motorsteun kapot gehad, merkte er niet veel van behalve het vreemde 'aanlopen' in de vijf. De pook bewoog ook niet zoveel, ik ben echter niet zo'n racer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.