Audi A6: Vervangen koppakking(en)

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 2.6

Beste audi kenners,

Waarschijnlijk is een van de 2 koppakkingen van mijn Audi A6 V6 lek. Koelsysteem gaat na ongeveer 5 minuten warm draaien al pruttelen. Dit duid dus op een lekke koppakking alhoewel in olie niet veel te zien is. Ik heb in 2 weken reeds zo een 15 liter koelvloeistof bijgegooid! De onderste slang van de radiator wordt lang niet zo warm als de bovenste. Verder hebben alle 6 bougies dezelfde kleur (bruinig). Ik kan 'm ook niet echt beroerd vinden lopen.
Bij garage langs geweest en deze denkt toch ook dat koppakking lek is. Vooral ook omdat ie naar 5 minuten al begint te pruttelen in koelsysteem. Verder geen uitwendige lekkage kunnen vinden.
Vraag: Omdat het toch lijkt dat de koppakking(en) vervangen moet worden, heeft iemand goede beschrijving van alle werkzaamheden (pdf) en is het noodzakelijk om alle 2 pakkingen te vervangen?
Meerdere tips altijd welkom.

Alvast bedankt,
Johan.

JohanGP

Geplaatst door JohanGP (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Je kan eens bij de garage met een CO snuffelaar laten controleren of er uitlaatgassen in het koelsysteem zitten, dan kun je weer iets uitsluiten, of laat met perslucht de cilinders onder druk zetten, dan zie je zo waar en welke zou lekken.

Jammer als je dalijk iets gaat vervangen wat achteraf niet nodig bleek te zijn.

Gr Stefan

JohanGP (0), 13 jaar geleden

Uiteindelijk bleek de kachelradiator lek te zijn! Garage gaf aan dat koppaking(en) lek waren...
Ik heb met eigen ogen gezien dat vloeistof in reservoir borrelde, kan dan zeker ook met een lekke kachel?
Toch alles vervangen (koppakkingen, spanrol, waterpomp, distributieriem, thermostaat).

Probleem kan gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.