Audi A4: Verwarming werkt zeer slecht!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 aut

Hallo mede forummers:)

Ik heb al een poosje ernstige problemen met mijn verwarming , ik zal het hele verhaal even vertellen, mijn Audi wil gewoon heel slecht opwarmen of helemaal niet, maar de thermostaat en temperatuur sensor zijn al vervangen maar dit mag niet baten, de kachel word op de hoogste stand af en toe warm vooral als ik Eem poosje flink gas geef enzo maar doe ik dit te lang dan koelt de kachel af naar bijna dezelfde temperatuur als nu buiten ;) maar de 2 slangen die de auto in gaan de onderste is echt heel heet en de bovenste is gewoon koud, de temperatuur van de auto is altijd 90 graden soms heel even iets erboven, heb de 2 slangen ook al eens losgekoppeld en op de bovenste een tuinslang aangesloten, dan komt het water gewoon uit de onderste aansluiting. Nu laat ik de auto lopen en haal de bovenste slang los en trek die zover naar achteren tot het gaatje voorbij de aansluiting is. Nu duurt het best lang voordat er koelvloeistof uit de slang komt het kan zijn dat het ineens hard begint te lopen, en als ik de auto uit doe hoor ik de koelvloeistof echt klotsen door de leidingen vooral het kleine slangetje die van het tankje naar de radiateur loopt klappert dan best en dit word erger zodra ik de dop van het reservoir haal dan begint alles te rommelen enzo , ik ben ten einde raad ik heb al van alles geprobeerd maar ik weet niet wat t is, hoop dat iemand me kan helpen!:)

Mvg Henry

Henrydev1989

Geplaatst door Henrydev1989 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Djurres (0), 12 jaar geleden

Zou maar is beginnen met ontluchten, iets met koelvloeistof horen klotsen als je de auto uit zet, dat hoort niet.
is de warme slang wel hard? of kan je hem gewoon inknijpen, als hij warm is?

Als je hem in kan knijpen zou ik maar is gaan ontluchten.

Henrydev1989 (0), 12 jaar geleden

[quote=Djurres]Zou maar is beginnen met ontluchten, iets met koelvloeistof horen klotsen als je de auto uit zet, dat hoort niet.
is de warme slang wel hard? of kan je hem gewoon inknijpen, als hij warm is?

Als je hem in kan knijpen zou ik maar is gaan ontluchten.[/quote]
Welke slang bedoel je? Die dikke vooraan? De dikke die boven de radiateur loopt? Die valt wel in te Knijpen. Maar hoe kan ik hem nou helemaal goed ontluchten, er zit wel een ontluchtingsnippel die je met een Imbus los moet draaien maar hier komt vloeistof of als de motor warm is stoom uit,

Djurres (0), 12 jaar geleden

Schijnt vaak zo te zijn dat het feest is om deze te ontluchten.

Op de kachelslangen zitten ook ontluchtingnippels, ben je deze ook langs geweest?

Henrydev1989 (0), 12 jaar geleden

[quote=Djurres]Schijnt vaak zo te zijn dat het feest is om deze te ontluchten.

Op de kachelslangen zitten ook ontluchtingnippels, ben je deze ook langs geweest?[/quote]
Alleen op de bovenste slang zie ik een ontluchtingsgaatje zitten soms komt er niks uit en soms spuit het eruit, meestal als ik de slang er een poosje af heb komt het er met geweld uit dan bevestig ik de slang weer, ik ga dan weer rijden na de rit haal ik dr slang er weer af en dan kont er weer niets uit, de onderste slang is echt meer dan warm

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.