Audi 0: (!) waarschuwingslampje blijft knipperen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI

Hallo,

Sinds een tijdje blijft bij mijn A4 TDI 81kW B5 van 1997 het waarschuwingslampje knipperen. Dit zou volgens het boekje een probleem moeten zijn met iets van de remmen. Nu merk ik geen verschil met remmen, is het vloeistofniveau goed op peil (vloeistof +/- 3 jr) en heb ik in ieder geval voor geen versleten remblokken. Ook zie ik geen foutmeldingen bij het uitlezen m.b.v. VagCom en branden er verder ook geen andere lampjes op het dashboard.

Nu vraag ik mij af wat dit probleem kan veroorzaken. Welke stappen kan ik het beste uitvoeren om de oorzaak van dit probleem te vinden?

Alvast bedankt voor je reactie.

Edgar

Edgar [A4 TDI B5]

Geplaatst door Edgar [A4 TDI B5] (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

De sensor in het remvloeistofreservoir zou stuk kunnen zijn,of de bedrading naar de indicatiesensor op de remblok zou onderbroken kunnen zijn,controleer in ieder geval de bedrading op onderbrekingen.

Ricky,

Edgar [A4 TDI B5] (0), 17 jaar geleden

Hallo Ricky,

Bedankt voor je reactie. Ik heb al eerder de bedrading van de indicatiesensor bekeken. Het viel mij op dat deze niet aanwezig zijn. Er is één draad die naar de naaf loopt en dat is hoogstwaarschijnlijk de pulsdraad t.b.v. ABS.

In het begin ging het lampje enkele malen aan na b.v. een hevige schommeling van een drempel. Misschien dat ik deze sensor eens door moet verbinden. Zijn de remvloeistofresevoirsensor en de, tja, niet zichtbare remblokindicatoren de enige sensoren die het lampje kunnen laten knipperen?

Gr. Edgar

Edgar [A4 TDI B5] (0), 17 jaar geleden

Probleem opgelost.

Vlotter in remvloestofresevoir werkte niet goed. Vlotter even losgemaakt en terug geplaatst.

Heb 't probleem gevonden door even de stekker van de remvloeistofresevoir los te koppelen.

Gr. Edgar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.