Audi 0: Wat is een EGR? En waarom wordt het wel eens afgedicht?

Bouwjaar: 2006

Ik zie soms wel eens van die aanbiedingen op marktplaats. Een EGR Afdichtplaatje...

Maar waar dient deze eigenlijk voor?
Wat is een EGR? Wat is de functie ervan?
En waarom zou het afgedicht moeten worden als de Fabrikant hem heeft open gelaten?

Hisham

Geplaatst door Hisham (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Fredo (0), 17 jaar geleden

EGR : Exhaust Gas Recirulation.

Dit is een klep die ervoor zorgt dat een deel van de verbande gassen terug in de inlaat komen. Hierdoor verkrijgen we een onvolledige verbanding van de gassen en dit zorgt er dan voor dat de uitstoot van NOx-gassen verlaagd wordt. Anderzijds krijgen we bij deze onvolledige verbanding ook wel meer roetvorming. Omdat vele dieselrijders niet houden van deze overdreven roetvorming, die er trouwens kan voor zorgen dat de variable schoepen van onze turbo komen vast te zitten, zetten ze deze EGR-klep dicht.

Dit is zo wat het basis-principe in het kort geschetst. Zoek anders even op de site. Er is al veel over geschreven. Let er wel op. Tegenwoordig is het niet meer zomaar mogelijk om bij een pompverstuiver de EGR dicht te zetten (er zal telkens een foutmelding te voorechijn komen)...

Frederik

Hisham (0), 17 jaar geleden

nu snap ik het
bedankt voor de info!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.