Audi 0: Audi 80 ABT

Bouwjaar: 2006

Beste mensen, ik heb een vraagje over het ABT pakket dat Audi toendertijd aanbood bij de Audi 80 (Avant). Ik heb dus een paar maanden geleden een Avant gekocht, en daar is het ABT pakket op gemonteerd. Aanvankelijk dacht ik dat het bleef bij een bumpertje hier, spoilertje daar en een sportstuurtje etc., maar later zag ik een motorcode, waarin ABT werd vermeld. Net las ik in een ander problemcar-topic (http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... over een ABT-motor:

"Wat kan het leven toch mooi zijn af en toe als je dat motortje hoort lopen."
"Enne, als een snoepje he deze blokken"

Ik vroeg me dus af: wat maakt deze motoren anders? Ik heb verder geen ervaring met niet-ABT blokken, dus ik zou het niet weten... Bij voorbaat hartelijk dank, ik vraag het me echt af.

MVG, stephan.

[url=http://imageshack.us][img]http://img226.imageshack.us/img226/2460/...[/img][/url]
[url=http://imageshack.us][img]http://img226.imageshack.us/img226/2289/...[/img][/url]
[url=http://imageshack.us][img]http://img226.imageshack.us/img226/139/1...[/img][/url]

Muizenissen

Geplaatst door Muizenissen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

de motor is kwa uitelijk niks anders dan standard... ABT (huistuner van vw) heeft hem slecht softwarematig iets gekieteld.. vooralsnog... een beest is het nooit geworden.

paul,

Muizenissen (0), 17 jaar geleden

Dat het geen beest is geworden snap ik, hij is immers nog steeds een 90pk (volgens de boekjes etc.). Ik ben gewoon benieuwd wat er dan anders aan is, dat het zo'n "snoepje" is... En zijn er overigens nog andere dingen van belang in het ABT pakket? Het schijnt dat mijn bak verlaagd is (geen idee hoeveel etc.). Hoort dat er ook bij?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Muizenissen]Dat het geen beest is geworden snap ik, hij is immers nog steeds een 90pk (volgens de boekjes etc.). Ik ben gewoon benieuwd wat er dan anders aan is, dat het zo'n "snoepje" is... En zijn er overigens nog andere dingen van belang in het ABT pakket? Het schijnt dat mijn bak verlaagd is (geen idee hoeveel etc.). Hoort dat er ook bij?[/quote]
deze verlaging zichtbaar op foto is niet af-fabriek... daarvoor staat de auto te laag, indien nog aanwezig? zit er een sticker in de bergruimte van het reservewiel.. daar is het aantal opties af te lezen... er werden in die tijd een enorm aantal opties aangeboden.

paul,

Muizenissen (0), 17 jaar geleden

Hallo, ik heb de codes opgezocht en overgetypt:

[url=http://home.planet.nl][img]http://home.planet.nl/~witt0399/opties.JPG[/img][/url]

Ik weet of je/jullie er wat mee kan/kunnen, of anders een site met een overzicht van de opties, zodat ik het zelf kan opzoeken weten?

Wederom, alvast bedankt, Stephan.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Muizenissen]Hallo, ik heb de codes opgezocht en overgetypt:

[url=http://home.planet.nl][url]http://home.planet.nl/~witt0399/opties.JPG[/url][/url]

Ik weet of je/jullie er wat mee kan/kunnen, of anders een site met een overzicht van de opties, zodat ik het zelf kan opzoeken weten?

Wederom, alvast bedankt, Stephan.[/quote]
nu zie ik het.. hehehehehe :) jij hebt geen ABT uitvoering, maar slechts het motorcode bevat de letters ABT dit heeft helaas niks met uitvoering of tuning te maken.. stephan

paul,

Muizenissen (0), 17 jaar geleden

Hoe verklaart u dan het ABT-stuur en bumpers etc.? (Niet dat het mij uitmaakt, ik hoef toch geen race-geval te hebben). Bumpers etc. zijn inderdaad (afgeleid) van de (R)S2, evenals het ABT logo in het stuur. Ook de spoiler maakt volgens mij deel uit van dat pakket. Of vergis ik me nu enorm?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

tis heel simpel, kwa uitelijk hebben we hier te maken met een normale standard uitvoering opzich niks aparts ook niet kwa bumpers deze is ook standard en lijken totaal niet op een bumper van een S2... de spoiler zoals op foto is waarschijnlijk later geplaatst.. tenzij deze van alu is gemaakt? want die komt af-fabriek..

gezien de foto en uiterlijk hebben we hiet te maken met een look A like ''sorry'' maar deze zgn ABT is verreweg van orgineel.. ik kan er helaas niks anders van maken.

[url=http://imageshack.us][img]http://img444.imageshack.us/img444/5502/...[/img][/url]

[url=http://imageshack.us][img]http://img438.imageshack.us/img438/6047/...[/img][/url]

dit betreft een orgineel exemplaar.

paul,

Muizenissen (0), 17 jaar geleden

Tsja, dan wordt het toch eens tijd om de dealer te trappen. Menschen, koop niet bij Akto Mobiel! Paul, ik dank je hartelijk voor al je hulp, ik ben er in elk geval flink wijzer van geworden.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

wat werd te koop aangeboden? wat stond er op de kaart? is de auto aangeboden in een ABT uitvoering?

paul,

Muizenissen (0), 17 jaar geleden

Het is inmiddels sowieso al te laat voor een niet-goed-geld-terug actie, maar wat er te koop werd aangeboden, was een ABT model 80-Avant, met S2 bumperkit/spoiler/stuur/etc. etc., oftewel een wannabe (R)S2 :)

Op zich is het sowieso al een mooie bak, dus spijt van de aankoop heb ik absoluut niet, het gaat me alleen om het principe. Ook werd de auto verkocht met "goede radio/cd" en "zoals hij m zou willen". Dat bleek dus een Marquant te worden, die na 3 dagen door mij vervangen werd. En zo kan ik nog wel even doorgaan (middenpot doorgeroest van binnenuit, homokineet lek (beide zijn inmiddels vervangen), ophangrubbers motor defect, schokbrekers achter in "het gele gebied" etc. etc.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

jammer stephan... maar ik denk dat jij ook niet de prijs hebt betaalt voor een orgineel exemplaar! laat dat een troost zijn... voor de rest zijn het goede auto's sterker nog, ze zijn beter dan de type's (A4) daarna...

paul,

Muizenissen (0), 17 jaar geleden

Voor de rest is het inderdaad een goede bak, ben er ook mee op vakantie geweest (kostte toch even 4000 kilometer zonder ellende). Beter dan de types erna? Dat is dan toch wel weer grappig!

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Muizenissen]Voor de rest is het inderdaad een goede bak, ben er ook mee op vakantie geweest (kostte toch even 4000 kilometer zonder ellende). Beter dan de types erna? Dat is dan toch wel weer grappig![/quote]
dit type staat bekent als onverwoestbaar, wil je er ooit vanaf zul je hem moeten begraven.. het mooiste is dit type is tijdloos.. komt mede door zijn ronde vormgeving met dit type audi heeft men toen een gat in de markt geslagen.. ze blijven aan de prijs.

paul,

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Idd een top auto, zijn onverwoestbaar en zeer betrouwbaar.
En het blijft een chic model.
Ook van binnen mooie materialen.
En er zijn tweedehands nog hele mooie te vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.