Audi A6 Avant: Wat meenemen bij 120dkm distributieriem vervangen?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI V6 (multitronic)

Over 6dkm is het zover: de distributieriem moet worden vervangen. Gezien de CarLife garantie die ik nog heb, gaat dit bij de dealer gebeuren. Omdat het nogal een operatie is (€€€€€) zou ik willen weten welke andere dingen ik het best gelijk 'mee kan laten nemen', als de halve voorkant toch uit elkaar ligt. Naar het motto 'als het straks nog een keer moet ben je anders het dubbele aan arbeidsloon (en geld) kwijt'.
Alvast bedankt.

Geert3482

Geplaatst door Geert3482 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

geert

indien het bij de dealer gebeurt neemt men alles mee standard en wat nodig blijkt, denk niet dat we daar over te hoeven discussiëren.

Gr. paul

Geert3482 (0), 16 jaar geleden

Paul, elders wordt geadviseerd bv meteen de waterpomp en alle andere spanrollen/riemen mee te nemen, omdat het front er toch af ligt?
Voor de duidelijkheid: ik heb CarLife wat betekent dat ik dit onderhoud bij de dealer MOET laten doen. De rekening gaat wel gewoon naar ondergetekende...

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

car life?? is dat de mobiliteitsgarantie van vroegah??? Lijkt wel weer een nieuwe truck om tegen beter weten in een band voor het leven met je dealer te kweken.

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe lang loopt deze carlife (nog nooit van gehoord) nog, anders zou ik overwegen het elders goedkoper te laten doen.

Geert3482 (0), 16 jaar geleden

CarLife heette voorheen A-Selectie garantie. Die heb ik een jaar laten verlengen nadat ik de lamellenkoppeling van de multitronic moest laten vervangen. Met al die horrorstories van ingesleten nokkenassen heb ik dat besloten. Ik geloof dat het in Duitsland al langer (misschien altijd al) onder die naam bestond.

Geert3482 (0), 16 jaar geleden

Maar hiermee is mijn vraag nog niet beantwoord :)
Elders wordt verteld dat spanrollen, waterpomp en andere zaken het best meteen meegenomen kunnen worden. Onderschrijven jullie dat?
Okee ik snap dat je nooit precies weet wanneer zoiets kapot gaat, maar het schijnt het verstandigst te zijn deze dingen toch tegelijkertijd maar vast bij 120dkm te vervangen, om een tweede zware operatie (arbeidsuren!) te voorkomen - als het front er nu bij distri riem vervangen 'toch' af ligt....
(De dealer doet niet altijd wat het beste voor je is - daarom stel ik de vraag ook hier.)

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

geert

alles laten vervangen, zoals je zegt laat het goed uitvoeren. distributieriem, waterpomp, pompriem, loop en spanrollen (indien nodig) ook de looprollen van de multiriem en multiriem, aircoriem.

Gr. paul

Geert3482 (0), 16 jaar geleden

Bedankt Paul!

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

als je een garage hebt diedit niet standaard doet???
zou ik een andere garage zoeken
t is wel goed voor de werkgelegenheid (voor die garage dan) als ze t in etappes doen
moet je wel effe vertellen hoe diepje knip is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.