Audi A8: Water In Audi A8

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.2

Hallo Ik Heb Hier Een Audi A8 Die Aan De Linker Zijde Nat Is Onder De Vloerbedeking Heefd Iemand Dit Probleem Al Eerder Meegemaakt De Auto Heeft Een Schuifdak De Voorste Slangen Afwatering Loopt Als Een Trein Zitten Er Nog Meer Afwateringen Bv Achterzijde Auto En Weet Iemand Waar De Condensafwatering Van De Airco Zit Of Dat Dit Probleem Vaker Voor Komt Alvast Vriendelijk Bedankt Voor De Tips

a8

Geplaatst door a8 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

markdekker (0), 17 jaar geleden

Lijkt me moeilijk typen om elke 1ste letter van elk woord te voorzien van een hoofdletter maar goed, heb je al getest of het zeker niet je dakraam is ?
Ga in de auto zitten en laat iemand anders veel water op je dakraam gieten, als het via het dak sowieso niet lekt is dat in ieder geval uitgesloten.

Santa (0), 17 jaar geleden

Ja Mark, daar zal het water probleem wel mee opgelost worden......
A8, ik moet eerlijk zeggen dat ik dit probleem bij een A8 nog niet eerder gehoord heb maar een A8 kom je ook niet zoveel tegen. Uitgaande van dezelfde problemen bij b.v. een VW Passat van ca. 1999 kan het water op diverse manieren binnenkomen.
Bij de Passat zit ONDER de accu een afwateringsgat/rubber welke vaak door bladeren en andere troep verstopt raakt. Hierdoor stijgt het waterpeil en komt dan binnen. Een 2e punt waar wel eens water door naar binnenkomt bij de Passat is via de rubberen afdichting die om het interieurfilter zit. Voorts kan bij de Passat water nar binnenkomen via de portieren a.g.v. verstopte afwateringsgaatjes danwel een ingescheurde afdichting tussen binnenplaat en portier. Waar is de bekleding nat? Voorin of achterin?

bloem (0), 17 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook gehad (A8/95). Ik heb ook eerst aan condenswater van de airco gedacht, maar na schoonmaken van de afvoer klepjes bleef het nat. Uiteindelijk het interieur eruit gehaald en de auto flink nat laten spuiten terwijl ik zelf binnenin het gaatje zocht.

Ik weet niet of dit helemaal hetzelfde is bij een links stuur (de mijne is met rechts stuur), maar bij mijn A8 zat er een klein gaatje in het bulkhead (sorry, kan het nederlandse woord me even niet herinneren) diep onder de voorruit. Voor de auto staand en naar de auto kijkend zat er rechts bij het scharnier voor de voorklep, helemaal onder de voorruit door, vlak onder de doorvoer voor de cruise control slang een klein gaatje (~8mm) naar de cabine toe. Die heb ik dicht gemaakt met een boutje en een hoop kit. Nu is het droog.

Er zit ook nog een afvoer klepje (rubber slangetje) boven het linker voorwiel. Die zou op de continentale versie ook wel eens boven het andere voorwiel kunnen zitten.

Ik hoop dat dit je helpt.

BB

Santa (0), 17 jaar geleden

Bulkhead is engels voor schutbord. Men gebruikt ook wel eens de engelse term firewall.

bloem (0), 17 jaar geleden

Weer wat geleerd vandaag!

BB

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.