Audi A6: Water in interieur na verstopte afvoergaten, wat kan ik nog doen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: BDV, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 125

Beste mensen,

Mijn geliefde Audi is getroffen door een probleem waar ik inmiddels van weet dat dit bij deze auto's veel voorkomt. Even (zo kort mogelijk) het verhaal:

In het weekend op weg naar huis hoorde ik bij bochten wat "klotsen" in de motorkap. Toen ik thuis kwam ben ik ongeveer een half uur later gaan kijken wat er aan de hand zou kunnen zijn en toen viel me op dat alle vier de knipperlichten continu brandden. De schakelaars in de auto leken prima te functioneren. Ik heb de accu er even af gehaald en toen zag ik meteen waar het geklots vandaan kwam: in het compartiment onder accu had zich bijzonder veel water verzameld! Ik heb de twee afvoergaten (één onder de accu en één onder de rembekrachtiger) schoongemaakt en heb de rubber tulen maar even eruit gehaald want volgens mij zorgen deze juist voor verstopping. Vervolgens ben ik in de auto zelf op zoek naar vocht gegaan en kwam ik erachter dat onder de mat van de chauffeursstoel een grote plas water stond! Minstens vier cm. De comfortmodule stond volledig onder water. Onder de mat van de stoel hierachter was het ook erg vochtig. Vervolgens met een theedoek alles schoongemaakt (kwam een volle emmer water uit) en de comfortmodule opengemaakt en helemaal schoongemaakt. Vervolgens enkele nachten de auto met ramen op een kiertje en kranten erin laten staan. Ik heb echter nog wat vragen:

1 De bekleding áchter de chauffeursstoel blijft erg vochtig, terwijl de bekleding vóór de chauffeursstoel redelijk goed is opgedroogd. Zit er achter de stoel aan de onderkant ook nog een soort reservoir waar water in blijft staan? Ik haal liever niet de hele stoel eruit, mocht iemand hier wat advies over hebben: graag!
2 Ik vermoed dat de comfortmodule is gesneuveld door het water. Heeft iemand deze al eens vervangen? Is dat gewoon plug-en-play, sleutels inleren en klaar? Ik wacht nog een paar weken met vervangen totdat het water helemaal is opgedroogd, dan maar even op de ouderwetse manier.
3 Vannacht ging plotseling het alarm af. Ik had de ramen op een kiertje staan en 's avonds de auto middels de sleutel in de achterklep op slot gedaan (ik ontdekte dat dan alle deuren dichtgaan). Heb ik daarmee mogelijk het alarm ingeschakeld? Ik kreeg het alarm 's nachts met geen mogelijkheid uit (ook niet door de auto te starten) en heb dus maar weer de accu eraf gehaald.
4 Heb ik met het schoonmaken van de afvoergaten en het verwijderen van de tulen nog alles gedaan om te voorkomen dat dit nog eens gebeurd?

Bedankt voor uw tijd!

HomerStokes

Geplaatst door HomerStokes , lid sinds 3 jaar geleden

3 Reacties

jaker PRO, 3 jaar geleden

Hallo,een vervelend probleem,,kan je de stoel niet helemaal naar voren schuiven en dan de bekleding los maken zoals aan de voorzijde?
de vloerbekleding heeft een foamlaag en is net een spons er komt dus nog heel wat water uit.
onder de stoel zit een verstevigings balk waar zich water verzameld.met een waterstofzuiger lukt het ook wel om het water versneld uit de bekleding te krijgen.
Zou de comfortmodule nogmaals uitbouwen ,uit het kastje halen en lekker in de zon op laten drogen.
Daarna goed kijken op oxidatie sporen ,eventueel reinigen met een tandenborstel.
Een nieuwe comfortmodule,is wel een soort plug and play maar eventuele instellingen zo als 1 portier ontgrendeling moeten dan wel weer ingesteld worden.
Voor wat betreft de afvoer,geregeld controleren op vervuiling,(die stoppen kan je gerust weggooien)

HomerStokes, 3 jaar geleden

Hallo Jaker,

Bedankt voor de reactie! Ik ga je tips volgen.

Toen ik er gisteren aan ging werken viel me op dat opeens de binnenverlichting bij het openen van de deuren weer werkte en de ramen ook weer helemaal omlaag gingen bij het aanraken van de schakelaar. Ik dacht dus dat de comfortmodule het weer deed! Hij reageert echter niet op de afstandsbedieningen. Toen ik even later ging kijken brandden alle vier de knipperlichten weer! Uit het kastje van de comfortmodule kwam ook een soort getik. Ik heb de printplaat eruit gehaald, deze ziet er als nieuw uit, gelukkig geen roestplekken. Ik heb alle connectors losgemaakt en ook deze helemaal schoongemaakt, ook hier zie ik nergens roest. Ik laat hem nu inderdaad eens goed opdrogen!

NL TECHNO, 2 weken geleden

Onder het stuur zitten een aantal relay, even eruit halen en schoonmaken, nummer 5 is waarschijnlijk erg gecorodeerd, schuurpapiertje eroverheen en contactspray

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.