Audi A4: Weergave Radiozendersnamen op intrumentenpaneel

Bouwjaar: 2002

is het mogelijk de radiozendersnamen weer te geven op het display van het intrumentenpaneel, zonder gebruik te maken van een door Audi geleverd standaard radio. (misschien voor de volledigheid; mijn auto is voorzien van een boardcomputer)
Groeten

deborah2058

Geplaatst door deborah2058 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

IJsbeer (0), 19 jaar geleden

Hallo Deborah,
In theorie wel.
Ik ken de Audi niet maar de boord computer en de weergave van radiozenders in je display hebben normaal niets met elkaar van doen.
RDS is het systeem wat de zendernaam laat zien in je display en dat al dan niet in je radio ingebouwd en kun je meestal uit en dus ook aan zetten.

Helpt dit je een eindje opweg?

Groetjes


deborah2058 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord.
Het RDS-systeem werkt wel op de Radio maar niet op het display van het dashboard! Heb ooit eens gehoord dat affabriek radio's (standaard audi radio's) hebben een speciaal connector hiervoor! Ik weet niet hoe je het RDS-systeem op het dashboard kunt aanzetten?!?!?

IJsbeer (0), 19 jaar geleden

Hai Deborah.

Tja als er speciale kabeltjes voor zijn dan kan het handig zijn om met al je charmes naar de Dealer te gaan en daar eens een verkoper/voorlichter te stalken.

Als je een niet standaard radio in een auto zet dan heb je meestal tweee keuzes.... een euro-connector gebruiken of de draden "in het wild" proberen aan te sluiten.

Het zou best kunnen dat jou niet standaard radio de RDS gegevens niet "exporteerd" naar zo'n euro-connector c.q. die mogelijkheid niet heeft.
Dan houd alles op.

Heeft je radio dat wel....dan kan het een met vervanging van die connector opgelost zijn mits je dashboard display dat aan kan.

Dat laatste kom je alleen maar te weten van de dealer ben ik bang

Groetjes...

deborah2058 (0), 19 jaar geleden

Duidelijk genoeg,
Hartelijk dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.