Audi A4: weigeren instrumentenpaneel

Bouwjaar: 1999

Audi A4 avant quattro 7-99 (model 2000) 1.9 Tdi 81 Kw

hallo,
Ik heb sinds kort het volgende probleem:
zodra ik het contact aan zet gaat heel de "klokkenwinkel" knipperen. Dit is echter niet altijd het geval. Meestal na een paar seconden is het over. Laatst was het echter een keer zo dat alles uitviel. Dus geen toerenteller, snelheidsmeter, dagteller, km-teller, verlichting dashboard+hemel e.d. Lastig rijden dus. Heb hem toen uit laten lezen en de diagnose was: spanning niet oké o.i.d. Gisteren was het zo dat de verlichting van dashboard en hemel na het uitzetten van de auto niet meer uitgingen. De auto startte daarna ook niet meer. Wel startmotor draaien, maar motor slaat niet aan.Het vreemde ervan is dat wanneer je de beide accu-klemmen loshaalt en even tegen elkaar houdt (resetten) alles weer normaal is. Maar niet voor lang.
Het is zover ik het kan bekijken een probleem in de voeding van het geheel maar ik kan niks vinden. Heb alles al los en open gehad en ingespoten met contactspray. Ook heb ik een extra massadraad aangelegd van het'dashboardframe' direct naar massa accu maar geen resultaat. Wie o wie weet hier meer van?????????
Alvast bedankt.

corné1827

Geplaatst door corné1827 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

meten hoeveel je spanning dipt tijdens het starten.

Kan zijn dat je accu rot is, de startmotor half sluiting maakt of dat er een probleem is met massaansluiting of accuklemmen.

corné1827 (0), 18 jaar geleden

hallo

Ben bij VAG dealer geweest. Instrumentenpaneel moet vervangen worden zeggen ze. Hoop dat het dan over is. Heeft iemand idee wat zoiets kost?? Is instr.paneel zonder boardcomp. dus gewoon toerenteller, snelheidsmeter, brandstofmeter, temperatuurmeter motor en digitaal de totale km's , dagteller, klok, buitentemperatuur. Dealer had het over 450,- tot 475,- Euro incl montage en btw. Redelijke prijs of niet?
Groeten, Corné

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

ry even langs de sloop of vraag naar de prys. kan je een berg geld schelen. desnoods probeer je op de sloop dat ie goed werkt .dan weet je meteen de oplossing of het daar aan lag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.