Audi 80 : Wie kan mij helpen? Hoofdremcilinder moet vervangen worden

Hallo,

Welke monteur kan en wil mij helpen? Ik heb een audi 80 TD uit 1990. Nu remde hij niet goed, soms viel de remdruk weg, vooral als je je voet liet rusten op het pedaal. (stoplicht).
Ik dacht toen, eerst even ontluchten. Dom dat ik was, ik ging naar de eerste de beste garage, en moest van de monteur in de auto zitten en het op het rempedaal drukken om te ontluchten. Het rempedaal raakte daarbij veelvoudig de bodem. (heel slecht, las ik nu hier meerdere malen, maar ik heb echt geen verstand van autos.) Ook draaide hij alleen de nippels los van de voorwielen. Dit moet toch ook achter dan?

Zoals verwacht, remt hij nu nog slechter. Ik denk dat door de manier van ontluchten zoals hun dat gedaan hebben de hoofdremcilinder (cupjes) nu kapot zijn, omdat de cupjes nu verder kwamen dan eerst.
Ik heb nu van een (rijdende) schade auto de hoofdremcilinder erafgehaald. (deze is goed, hij remde nog goed), en nu ben ik op zoek naar een monteur die deze erop kan zetten en GOED kan ontluchten, dmv een hogedrukinstallatie of vacuum pomp.

Weet iemand een goede garage in Arnhem of is er een monteur met een beetje vrije tijd over?

Heb al veel garages gebeld, alleen willen ze vaak de cilinder vervangen met een (nieuw) onderdeel die ze dan zelf bestellen.

Rasser

Geplaatst door Rasser , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

blijegeit PRO, 16 jaar geleden

gewoon zeggen dat ze geen garantie hoeven te verlenen op deel (aangezien je het zelf aanleverd ook niet meer dan logisch)

en ontluchten kan zelfs met hoofdremcilinder ngo door het trappen en open en dichtdraaien van de nippels....


tis dat arnhemniet om de hoek licht, anders had je op mijn werk wel je geld mogen spenderen :)

werk is werk zeg ik altijd maar :)mvg

Rasser, 16 jaar geleden

Ok... zal het proberen te zeggen de volgende keer..

Nu heb ik hier ook ergens gelezen dat je ook kan ontluchten als de auto gewoon op de grond staat, dus niet op een brug of zo?
En hoe werkt dat ontluchten met een vacuumpomp? Wordt er dan een slangetje aangesloten op de nippel en die slang in een fles en uit die fles komt weer een slang die het aanzuigt?Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.