Audi A6: xenon afstellen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel

Van deze auto kan ik de originele xenon lampen niet afstellen.
Met het diagnoseapparaat ga ik naar "55 xenon afstellen", en daarna naar "04 basisafstelling". Dan moet ik aankiezen groep 001 en het diagnoseapparaat geeft dan aan dat dit niet mogelijk is. Ook de dealer kan dit niet aankiezen. De actuatortest (lampen omhoog en omlaag sturen) werkt wel. Wie heeft een oplossing?
Vr.gr. Maikel.

maikel6834

Geplaatst door maikel6834 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

at (10) PRO, 14 jaar geleden

Je kan bij deze lampen toch ook nog gewoon met inbus 6 de lampen afstellen.

maikel6834 (0) PRO, 14 jaar geleden

Koplamp is gedemonteerd geweest en geeft sindsdien een storing. (koplamp niet
afgesteld) Deze storing is niet te wissen, de koplamp moet met de tester worden afgesteld in de basisstand.

Ary (0) PRO, 14 jaar geleden

is de A6 verlaagd? Zodra je een auto gaat verlagen gaan de niveau sensoren op de voor/achter as een andere waarde aangeven die waarschijnlijk buiten de tolerantie vallen. Hierdoor kom je niet in de basisstand!! Ook als er een stangetje van 1 van de niveausensoren krom is krijg je een afwijkende waarde.
In meetwaarde blok X kun je de spanning aflezen die de sensoren doorgeven. Een Audidealer kan deze waarde vergelijken met de voorgeschreven waarde en hieruit een diagnose stellen......

Ary

maikel6834 (0) PRO, 14 jaar geleden

Oplossing: 1 van de hoogtesensoren gaf niet de goede waarde. Dit is te zien in het meetwaardeblok kanaal 1 en 2. Achterkant van de auto omhoog zodat 1 en 2 gelijk zijn, daarna is de basisafstelling wel te activeren, koplampen stellen en foutcode wissen en de fout is en blijft weg. Iedereen bedankt voor het meedenken!!
Vr. gr. Maikel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.